här bor jag.

 
Hej och välkommen till min favoritplats i världen - mitt rum i huset i skogen utanför byn. Här ser ni det första jag ser när jag kommer in genom dörren, sminkbordet och fönstret och blomman. För några veckor sedan stod där en grå byra, men så kom både jag och Elin på att vi hade tröttnat på våra rum. Vi bytte möbler med varandra och då fick jag det här sminkbordet och plantan. I utbyte fick hon byrån och en trådrullehållare, och så var vi inte trötta på rummen längre.
 
 
Ovanför sminkbordet hänger min kära hylla som jag fick av farmor. Har inte riktigt listat ut vad jag vill ha i den med tills vidare får några pocketböcker, koppar, blommor lådor och andra små fina saker bo där. Det lär väl ändras om ett tag, men just nu ser det ganska mysigt ut tycker jag.
 
Sminkbordet och hyllan tillsammans ser ut såhär, och till vänster om dem och fönstret står min säng. Att somna och vakna i en säng med änghimmel är någonting alla borde få göra, för det är galet mysigt. Ovanför sängen skymtar fotoväggen, men den skriver jag mer om snart!
 
 
Skrivbordet med jordgloben, här sitter jag och gör läxor bloggar skriver eller pysslar. Det är stort och vitt och har plats för en massa bra saker, så som mappar och pärmar och sånt som är bra att ha i ett skrivbord. Oftast är det inte såhär städat utan fullt med saker och rätt så stökigt.
 
 
Ovanför skrivbordet har jag tejpat upp torkade blommor i en cirkel. Jag hade först tänkt göra ett herbarium av dom, men jag hittade ingen passande bok så de fick hamna på väggen istället. Till höger om skrivbordet har jag en till lite hylla med ett blommigt H, en liten glassätande Hanna, låneböcker och hörlurar. Just nu läser jag Amanda Svenssons bok Allt det där jag sa till dig var sant och den är så fint skriven.
 
 
Bakom dörren hänger min lilla väsksamling och några använda-men-inte-smutsiga kläder. På spegeln som hänger brevid sminkbordet har jag tejpas fast en kvist på och hängt full med halsband och armband.
 
 
Och sist men inte minst, min finfina fotovägg som hänger ovanför sängen. Gjort av spikar, naturtråd och klädnypor efter en bild från pinterest och full av bilder på människor jag tycker så mycket om.
 

Cinemagraphic

 
Med en kamera som har filminspelningsmöjligheter följer även ett ton av kreativitet. Till exempel att göra rörliga bilder, eller stilla animationer - cinemagraphics. Cred till Elias som höll i kannan och hjälpte till att redigera. Puss.

att börja om

 
Dag ett avklarad och det känns bra det här med skola. Än så länge iallafall, kommer väl att börja vackla när prov och inlämmningar dyker upp som vanligt. Men just nu känns det bra. Vi har fått ett helt okej schema, jag har skåp brevid mina frendos och vi har pratat om hur sommaren har varit. Imorgon börjar lektioner enligt schema och som första lektion kommer jag ha duppelpass i skrivande. Rena drömmen alltså! Kommer att ha fyra skrivandepass den här terminen a la en timme, alltså fyra timmar skrivande i veckan. Låter hur nördigt som helst men jag älskar det.
 
Just precis nu sitter jag och försöker organisera upp mitt kaosiga liv i en ännu kaosigare bok. Vet liksom inte hur jag vill ha det, är det veckoplanering som är bäst? Dag för dag, eller månad? Finns ju så många bra sätt att hålla koll på tiden, det gäller bara att bestämma sig. Sen så dricker jag te också, ur en tekopp som jag fick av Elias mamma i födelsedagspresent. Så himla gulligt alltså, i min favoritfärg och allt! Kram

torsdag fredag lördag

 
Torsdag. Kalas för Niklas med en massa känt folk, Julia har tagit bilden. Vi skrattade, byggde pyramider, hade tipsrunda och bara pratade. Himla fint ändå att vi är ett gäng som har hållt ihop i mer än fyra år nu och fortfarande har kalas för varandra!
 
 
Fredag. Förmodligens årets varmaste dag (hittils) och Elias tajmade in det med ett helmysigt poolparty. <3 Hammisgrillning och bad stod såklart på agendan, och efter det åkte jag till Storstrand för att filma/kolla på spex som mina vänner satt ihop!
 
 
Lördag. Vaknade hos Elias och gjorde det enda vettiga när det är sommar och vädret är fint - vi badade. Stannade där tills på kvällen då jag återigen åkte till storstrand för att hänga i Elsas husvagn och hitta på lite fuffelns.
 
Nu är det alltså söndag, dan före domedan, och jag planerar att 1.  städa och 2. göra allt annat som måste göras innan skolan. Känns helt okej att börja om och jag har längtat att få träffa lärare, klasskompisar, få nya skåp och nytt schema. Nya ämnen, nya block, nya pennor, en ny början. Det blir nice.
 
 
 
 

Instagramfavoriter

 
Ida är en cool tjej som jag hittade för ett tag sedan, kommer inte ihåg riktigt hur. Hon lägger upp massa estetiskt vackra bilder och till det peppande texter om allt typ. Finaste feedet i landet också!
 
 
 
 
Gillar du annorlunda mat och recept på hur du gör den borde du följa Camilla. Mycket veganskt, mjölkfritt och paleo finns här, till exempel blodapelsinsjello och solrosfrösmör!
 
 
Amanda har inte bara jordens mysigaste blogg utan även ett lika fint instagramkonto. Här finns bilder på hennes lägenhet, selfies och resefoton. Plus att hon också är norrifrån!
 
Minimalism, svartvitgrått och coola människor hittar du mest av hos Frida. Hon har både blogg, podcast och en egen tidning, och hennes hår är typ det finaste jag vet!
 

två skatter

 
I lördags väckte mamma mig med ett "nu är det loppisdags Hanna!" tidigt på morgonen. I egenskap av tonåring ville jag egentligen bara sova, men jag följde med henne änså. Det blev en riktigt bra dag faktiskt, efter loppisen gick vi på stan och fikade på Pensionetet, kollade på en auktion och slutligen så gick vi på fotbollsmatch i grannbyn. Mycket trevligt!
 
Nu till skatterna och först ut: en röd väska. Känns som om jag bara hittar väskor på loppis nuförtiden, men jag klagar inte. Det kan ju aldrig bli för många väskor! Just den här ska få agera gympaväska då den jag har använt förut är snudd på gigantisk.
 
Det andra, lite märkligare fyndet är en kaktus. Har velat ha en kaktus jättelänge och när de såldes för en tjuga gick det bara inte att låta bli. Den fick bo i en lerkruka som vi hade hemma och står nu högst upp på stringhyllan brevid mammas gamla smyckesskrin. Vet inte om jag har nämnt att jag fått en stringhylla förresten? Farmor hade två stycken som hon inte använde och var så snäll och gav till mig och Elin! Tack farmor <3  Jag hade tänkt visa lite mer av den senare, har inte riktigt hunnit fylla den ännu. Men snart!

17 år i staden

Tror inte att jag kan tjata nog om hur fina och braiga vänner jag har, gud vad jag är glad att ha dom. I fredags fyllde jag sjutton år och för att fira det bjöds jag på middag ute i det gröna! Till mig sa de att vi skulle laga maten tillsammans, men när jag kom dit hade de redan fixat allt och stod och sjöng en (ganska konstig version av) ja må han leva. Så himla fint, önskar nästan att jag fyllde år oftare haha.
 
 
Så här fint hade de alltså fixat! Vi åt en kyckling med pesto och pasta och bröd som Elin hade bakat, himla gott var det alltihop.
 
 
Efter maten tog de fram den här sockerbomben - glasstårta med bär och maränger och kolasås och marshmallows. Såg väldigt tumblr-aktig ut tills solen smälte den och alla pinnar trillade av, men den var väldigt, väldigt god!
 
 
Elsa och Linnea.
 
 
Elin.
 
 
Vi satt ute och pratade och åt tårta tills de sista solstrålarna försvan bakom hustaken och träden. Det var så trevligt, och vi hade tur att det just den kvällen inte regnade!
 
 
Sen promenerade vi ner till sjön för att känna på vattnet (kallt) och se på utsikten.
 
 
Vi fortsatte våran promenad genom byn och upp mot skolan. Linnea passade på att ta några kom-vi-springer-och-hoppar-bilder på vägen, tycker att vi ser så ninjiga ut allihopa!
 
 
Sedan kom vi fram till skolan där de hade byggt en ny spindelgunga som vi bara var tvugna att testa. När myggen blev alldeles för påtagliga gick vi tillbaka till Elsa, poppade popcorn och satte på She´s the man. Tack Julia, Elsa, Elin och Linnea för allt! <3
 

Livsgott

 
I helgen har jag varit på läger. Hade först inte tänkt att åka dit, men vips så var jag där ändå. Ångrar det verkligen inte, läger är så himla mysiga och att jag fick dela husvagn med mina absolut finaste vänner gjorde inte saken sämre! Tack till er <3
 
 
Hade turen att får gå runt och intervjua/fota under seminariepassen och han alltså besöka de som åkte wakeboard. Hur cool är inte det?? Är så imponerad av de som vågar ställa sig på en bräda i vattnet bakom en båt!
 
 
Finurlig skylt som hängde på båten som körde wakeboardarna.
 
 
Det spelades rätt mycket volleyboll också, här  Vi hade tur med vädret, både fredag och lördag så var det nästan olidligt varmt (obs, klagar inte!!)
 
 
Elsa och hennes makaroner <3
 
 
Lovsångsbandet spelade och sjöng himla bra, en eloge till dem!
 
 
Försökte få till en sån där mysig gruppbild med hjälp av ett bord och kamerans självutlösare. Funkade sådär den första gången, då jag ramlade precis efter att ha tryckt på avtryckaren. Skadeglädjen går inte att ta miste på här haha.
 
 
Men sen så fick vi till det. Fina människor!
 
 
Lägerchefen Petter ser lite lurig ut men är faktiskt riktigt snäll.
 
 
Lägret avslutades med en låång kramring och så var den helgen över. Klart slut!

En söndagslista

Vad tror folk om dig?

Vet inte om folk tror så mycket om mig faktiskt, att jag är lite pluggig och tråkig kanske.

Stämmer det?

Haha ja, pluggar inte så ofta dock

 

Är du aktiv i skolan?

Gud ja. Har alltid älskat att lära mig saker och att gå i skolan.

 

Vad ser du fram emot?

Min födelsedag och att jag och mina vänner åker till stockholm i maj nästa år!!

 

Favoritdryck på morgonen?

Apelsinjuice INNAN tandborstningen

 

 

 

Är du blyg?

Det beror helt på sammanhanget, men träffar du mig för första gången så är jag mest troligt blyg ja.
 

Vad får du oftast komplimanger för?

Alla frisörer jag någonsin gått till har varit väldigt imponerade av min naturliga hårfärg och frågar alltid om jag inte har färgat det *stolt*

 

Brukar du skratta för dig själv?

Skulle inte kalla det för skratt, mer ett fnys kanske

 

Vad står det i ditt senast inkomna SMS?

Det var ett "hej nu har du lite pengar på mobilen"-meddelande från telia. Snyft :(

 

Nästa mål i ditt liv?

Att radioprata hade ju varit ganska skoj, men det är nog inte nästa mål med livet. Att klara mig igenom tvåan och sluta bry sig om vad folk tycker om mig tror jag!

 

 

Hur svarar du i mobilen?

"Heeeeeeej det är hanna"

 

Vem ringde dig senast?

Mamma skulle jag gissa. Hon var nog den som ringde senast innan det också, och innan det med. Det är faktiskt nästan bara mamma som ringer mig haha.

 

Vad önskar du dig?

Vaniljparfymen från bodyshop och orasistiska tunnelbanor hade ju varit najs.

 

Vilken låt sörjer du helst till?

Shoreline med BD, fast det är en så bra låt så jag lyssnar på den ibland när jag är glad också. Annars är allt med Håkan passande!

 

 

Brukar du komma i tid?

Till skolan ja, i alla andra fall nej

 

När mår du bra?

När jag är med mina vänner, pojkvän och så

 

Hur känner du dig nu?

Lite stressad,  utmattad och trött (vadå syns det på bilderna?). Känns som om jag har ca tusen saker att göra innan skolan börjar om

 

Vanligaste färg på dina kläder?

Svart grå vinröd


Skogens guld

 
För ett par dagar sedan fick mamma för sig att hjortronen hade börjat komma så vi gick ut till skogen för att kolla. De allra flesta orangea bären var omogna, så helt rätt hade hon inte, men några var klara! Myggigt och blött var det, men två hinkar lyckades vi (läs: mamma) skrapa ihop. Känns så väldigt lyxigt att ha skogen så nära inpå att det går att plocka hjortron bara sådär.
 
 

Min kamera

 
Min kamera är en Nikon D7100 och till den har jag ett AF-S DX Nikkor 35mm f/1.8. Känns fortfarande helt sjukt att kunna säga min kamera då jag de senaste åren nästan uteslutande använt familjens kamera, den lite äldre Nikon D80. Men nu har jag alltså en helt egen, köpt i juli 2015 och jag trivs störtbra med den!! Passar perfekt att fota porträtt med och klarar även av att filma i 1080p, vilket är rätt nice. Till den så har jag ett uv-filter, som fungerar som skydd till objektivlinsen. Tycker mycket om denna kamera!!

Ny design

 
Och med det så kommer jag även att börja blogga igen. Wohoo!