livet på en macka

 
Inte för att skryta men MIN FRUKOSTMACKA KAN VARA DEN GODASTE NÅGONSIN, åtminstone om man gillar avocado och feta. Jag råkar älska båda två, och att den är såhääär enkel att göra skadar ju liksom inte. Du behöver bara en avocado, någonting att lägga den på, fetaost och citronpeppar! Lägg allting på brödet och ät = perfekt helgfrukost.
 
 
 
 
 

garderobsinnehåll

 
Ungefär såhär önskar jag att innehållet i min garderob såg ut. Innehållet ser ju i och för sig ut så, men än så länge bara på bilder jag tejpat upp i ett estetiskt kaos innanför garderobsdörren. Meningen är att jag ska få mer inspiration att klä mig, att våga ta på mig andra plagg än jag brukar och kombinera dem på nya sätt. Färgskalan stämmer ganska väl ihop med den garderob jag redan har och tycker om så mycket - brun grått svart blått. Av alla plagg och bilder är nog favoriten den gråblåa sammetsklänningen i vänstra hörnet, och kappan på damen i hatt! 

om en mysig podd

I flera veckor nu har mina tankar trasslat sig runt en stor och viktig och bra grej. Mian vänner Elsa, Linnea och Elin har startat en podd tillsammans där de tar upp livets alla viktiga ämnen. Som till exempel vad som är mysigast i världen, hur du överlever skolan och sommarminnen. Mycket bra och viktigt, som jag sa. Jag har fått äran att klippa ihop det hela och våran gemensamma vän Elias fixar musiken.
 
 
MYSPODDEN heter den och går att hitta på soundcloud >här< eller i Podcaster-appen. Lova att lyssna nu!
 

den senaste veckan

Hej hej, här har jag inte skrivit så mycket den senaset veckan. Livet kom emellan. Jag tänkte iallafall att ni skulle kunna få en liten överblick av vad jag pysslat med under tiden, here you go.
 
 
✿ Ätit pizza med mozarella på med min vänner (livet!)
 
✿ Lyssnat Håkan sönder och samman. Han har som alltid en passande låt till vad jag än känner.
 
✿ Intervjuat ett gäng forskare till en tidningsartikel som kommer nästa vecka.
 
✿ Läst ut "Allt det där jag sa till dig var sant" och herregud vilken bok. Hemskt vacker och vackert hemsk.
 
✿ Kollat på fotbollsmatch tillsammans med Elsa och Elin.
 
 
 
 
 
✿ Byggt lego med lillasyster och mina två kusiner.
 
✿ Skrivit in absurdum. Både till en presentation om mig till tidningen och massa DDB-inlägg, men även en hel barnbok till skrivandekursen. Heja mig!
 
✿ Pluggfikat på Ekbergs med några klasskompisar, sånt borde vi göra oftare!
 
✿ Totalförändrat min spotifyfilosofi. No more årslistor, från och med nu ska jag göra humörlistor och se om det fungerar bättre.
 
✿ Somnat i Elias armar. Inte att förglömma.
 

jag kommer aldrig sluta förundras över himladansen

 
Alltså, norrsken. Så jäkla magiskt det är va, att se himlavalvet dansa.
 

om photoshop + annat

Förutom att blogga här och skriva för lokaltidningen så skriver jag ju faktiskt lite annars också! På hemsidan Designa Din Blogg till exempel, och det vore ju synd om inte ni hittar att läsa dem också! Därför tänkte jag lista tre stycken inlägg som jag skrivit på den sista tiden, med temat photoshop + tjäna pengar! Here we go.
 
 
Först ut alltså: hur du kan få till en 3D-effekt i Photoshop. Låter ganska pillrigt och svårt men tro det eller ej så tar det max 10min! Har ingen aning om det fungerar för 3D-glasögon men det är rätt coolt ändå.
 
 
 
Numero dos handlar om hur du gör svartvita bilder i Photoshop är lite mer basic kunskap men alltid bra att ha! Tycker om den första metoden allra bäst.
 
 
 
 
Sist men inte minst - ett inlägg om hur du som bloggare kan tjäna egna pengar! Rätt nice ändå, att få betalt för att skriva. Jag har inte testat själv men känner du att du vill prova så kolla då in det jag skrivit! Tack och hej!
 

Tema - vatten

 
Okej, det här är kanske den värsta sortens nödlösning, men jag fick trots allt ihop en bild på månadens tema! Har haft lite småpanik över att ta den här bilden hela månaden och försökt hitta någonting intressant som har med vatten att göra. Många av de bilder jag tagit till andra teman i projektet har ju vatten i sig, så nya idéer har varit lite svårt att komma på. Iallafall, det blev en bild, tagen igårkväll. Med hjälp av lite karamellfärg blev vattnet sådär grönblått och allra käraste syster agerade modell i handfatet (tack <3). För att se de andra bidragen är det bara att klicka på länkarna nedan!
 
Linn | Elin | Sanna | Emma