Positiva tankar

Har haft världens sämsta dag idag i allmänhet, men istället för att predika om det så tänkte jag dela med mig av några saker jag är tacksam över/tycker om/längtar till. Positiva tankar helt enkelt, kanske lyckas de också få mig på bra humör. Här kommer de:
 
 
 
 
✿ Mina lökar som jag planterade förra veckan hade vuxit nästan en decimeter under den tid jag var i Stockholm och de blir större och större för vad dag. Förvånad över och otroligt glad att jag inte lyckats döda dem ännu.
 
✿ Jag har överlevt både läsförståelsen och den skriftliga delen av svenskanationella = två mindre np att oroa sig över.
 
✿ På lördag så är de stor loppis i min hemstad och jag ska dit med några vänner.
 
 
 
✿ Jag fick denna affisch av Ronas och den är hur cool som helst. Den föreställer de vanligaste stjärnbilderna och stjärntecken OCH den lyser i mörkret. Tusen tack!!
 
✿ Min katt sover med mig nästan varje natt nuförtiden. Vet egentligen inte om det är positivt efter som hon är en kuddtjuv, men det är väldigt mysigt så det får stå med här ändå.
 
✿ 50 ynka dagar till sommarlovet och det börjar äntligen att bli lite varmare ute!
 

Stockholmshelgen i bilder

Min helg i huvudstaden var minst sagt bra måste jag säga. Har ätit en massa mat och träffat fina vänner igen, här kommer en snabbresumé! Bildcredd till Simon och Ronas för bild nummer 4, 6, 7.
 
 
 
Fredag eftermiddag vandrade vi omkring på söder, hängde i second hand-affärer och träffade människor. Åt middag på en indisk restaurang och gick till Ronas för att hänga senare på kvällen.
 
 
 
*hipsterbild på hipsterskor hängandes på en elledning*
 
 
 
Vår ganska bloggvänliga men ack så goda lördagsfrukost såg ut såhär. Det var mozzarellamackor och förmodligen en av de godaste jag någonsin ätit.
 
 
 
Klockan tio så möttes vi upp igen för att gå till Kungsträdgården. Körsbärsträden har börjat blomma där.
 
 
 
Så otroligt vackra! Tips för dig som vill fota: var där tidigt innan alla turister kommer.

 
 
När vi tröttnade på kungsan så tog vi en promenad till Vasamuseet. Hade aldrig varit där tidigare så det var ju dags. Älskar att gå på museum, det är så himla intressant!
 
 
 
Sedan gick vi upp på ett bergg där omkring (har ingen aning om var om jag ska vara ärlig).
 
 
 
Simon var fab och Hampus också.
 
 
 
Försökte lära Leon fot-dansen (??).
 
 
 
Sen drog vi till Ronas igen (alltid Ronas). Tycker så mycket om den här bilden för att allting är så kaos.
 
 
 
Sen blev det söndag och vi bestämde oss för att ta Roslagsbanan ut till Täby och Täby köpcentrum. Tog inte en endaste liten bild där tror jag faktiskt.
 
 
 
Efter shoppingturen så gick vi till närmsta coop och köpte allt gott för att sedan ha en minipicknik i Hagaparken. Det blåste som attans, annars hade man nästan kunnat tro att det var sommar.
 
 
 
Avslutar med en bild från vårat rum bara för att det var så himla mysigt och vill samtidigt säga tack för tre härliga dagar i min absoluta favoritstad. Kram!
 

Måndagsmissar och regniga bilder

 
Måndag idag, och första skoldagen efter påsklovet och det regnar. Tro det eller ej men idag har faktiskt varit en väldigt bra dag, med några färre missöden. Råkade gå åt fel håll mot vart jag skulle när jag klev av bussen imorse, och han gå en bit innan jag insåg vad jag höll på med (jag menar, hur lyckas man ens med något sådant?!?!). Bara några minunter efter det hände fick jag reda på att vi började 12.30, alltså flera timmar efter vi egentligen skulle ha börjat, på grund av svenskanationella. Gaaah, höll på att bli galen, tills jag kom på att jag ändå hade varit tvungen att ta samma buss. Det gjorde mig ännu galnare, fast på våra dåliga busstider då. Johan och Elias höll mig sällskap iallafall och vi spelade pokemon hela morgonen. Resten av dagen flöt på fint och nu sitter jag hemma och försöker plugga utan särskilt stor framgång (aka kolla på twin peaks).
 
Imorgon tyckte vår engelskalärare att vi skulle ha en "english breakfast" med te och scones, och eftersom ingen i klassen misstyckte så blir det så också. Målet är att undersöka hurvida man bör hälla te i mjölken, eller mjölk i teet, vad som blir godast helt enkelt. Ett experiment helt i mitt tycke.
 

Aprilfavoriter

    
 
   
 

Plantor

 
Idag bestämde sig mamma, jag och Elin för att idag var dagen då vi skulle plantera. Lökar blev det, och basilika paprika chili ramslök och gud vet vad. Trodde aldrig att jag som sextonåring skulle kunna säga att det är trevligt att plantera, men man upphör nog aldrig att förvånas. Det är så roligt att få bestämma över de stackars plantornas liv också, man känner sig så mäktig haha. Nu står det iallafall tre stycken koppar med små lökar i mitt rum och gror, så fint alltså!

torsdag den nionde

 
Hej på er! Här kommer en liten summering av dagen:Jag fotat mig själv i en spegel (haha märks det hur mcket jag gillar min spegel eller??) för att få till en bild som ni kommer att få se någon annan gång samt passat på att prova massa kläder. Till exempel denna partytröja med konfettiprickar på. Trodde aldrig att jag skulle äga en peplum-top men jag menar konfetti?? Det går ju inte att säga nej till, så nu har jag en peplum ändå.
 
 
Lyckades laga till gårdagens rester och presentera (med hjälp av gurka) så att det ser någorlunda ätbart ut. Det smakar mycket godare än det ser ut kan jag lova, korv är allid min favorit.
 
 
 
(gif) Önskar att min säng bäddade sig själv som på animeringen här ovan när jag bad om det men nej, jag har fått bädda den själv. Katten tyckte iallafall att det var intressant så hon kom och satte sig mitt i allting.
 
 
 
Har en så bra hårdag just idag alltså, och fräknar! Har saknat dem (fräknarna alltså) sedan i somras och i takt med att solen kommer tillbaka dyker de upp igen, en efter en. Annars så har jag mest en massa måsten att göra idag. Som att skriva talet till svenskanationella, designa bloggdesign, dammsuga i rummet och ta tag i mitt liv, i ungefär den ordningen. Ångest. Om en vecka så åker jag iallafall till stockholm och hoppas på att allting löser sig innan det.
 

I min dagbok

 

Året är 2005 – jag är nästan sju år och har inte riktigt lärt mig åt vilket håll bokstäverna ska vara.  Åtminstone inte i början av året, i april, då både tvåor och J hamnade lite hursomhelst. Jag skrev med glitterpennor också, åh dessa glitterpennor! Kommer fortfarande ihåg att jag frågade farmor hur många gånger som helst hur man stavade till boulanderskogen som vi hade varit och lekt i, men lyckades ändå skriva fel på något sätt haha. Osäkert om ni som läser kan tyda det som står den 24 april, så jag tänkte översätta det åt er:

 

”Idag har jag varit i mässhallarna och tittat på polis, brandbil och ambulans. Brandbilarna fick ett utryck för att det började brinna”

 

Som ni kanske ser är alla a:n skrivna med en lila penna och det har sin förklaring. Åttaåriga Hanna tyckte att jag som (nästan) sjuåring skrev mina a:n på tok för slarvig, och tog helt enkelt saken i egna händer och fixade till det. Med en lila glitterpenna. Förändringen från april till december är ganska markant ändå, trots att jag inte riktigt kunde stava ännu. Skrivstilen är helt plötsligt läsbar, vilket jag gissar beror på att jag började ettan under den hösten.


Dundret

 
I fredags var jag tillsammans med min familj och lite andra släktingar på dundret för att åka skidor. Halva dagen såg vädret ut som på bilderna, andra halvan snöade det och blåste det.

På upptäcksfärd

 
I onsdag så var jag och Johanna på äventyr i skolan. Vi tänkte att man efter snart ett år borde hitta ungefär överallt i skolan, den är trots allt inte sådär jättestor. Ack så fel vi hade. Det fanns hur många korriorer och ställen jag inte hade någon aning om att det fanns som helst och vi lyckades tappa bort oss ett antal gånger. Vi hittade jättefina turkosa skåp som råkade vara precis samma färg som mina skosnören och även min favoritfärg. Jojjan posar med sin allra swagigaste pose. Massa bilder på väggarna fanns det också, bland annat den här muren som Johanna klättrade upp på.
 
 
På något sätt lyckades vi hitta oss ända vägen till industri- och elprogrammen, som ligger på helt andra sidan skolan. Måste säga att det var tur att vi inte mötte så månnga människor (eftersom nästan alla redan hade slutat men inte vi), eftersom vi måste ha sett ut som två vilsna natursjälar som hade kommit helt fel. Mycket intressant och lärorikt var det iallafall. Vi gick runt, runt, runt och helt plötsligt var vi tillbaka där vi började (?!), fast det känndes som vi hade gått runt halv jorden och inte alls borde vara tillbaka.
 
 
 
Sedan kom den obligatoriska fönsterklättringen. Vår skola råkar ha väldigt många stora och fina fönster med rätt så breda karmar som man kan sitta på, för utom just i våran del av skolan. Såklar var vi då tvugna att klättra i detta stora fönster också (till vänster), fast än det låg ganska högt upp från marken. Som ni kan se på bilden som jojjan tog så hade jag lite problem (eller var jag en graciös ballerina? ingen vet).
Sista anhalten var estethuset, där det faktiskt är nästan omöjligt att gå vilse. Där satte vis oss i ett varmt fönster och pratade om livet. Johanna sa ett lurigt skämt, gjorde peacetecknet och skattade tillsammans med sin spegelbild. Okej, det kanske inte häne på riktigt, men visst ser det ut som det på bilden? Sedan slutade Johan och Elias sin tyska och vi gick och åt risgrynsgröt och hade matteprov. Det var en rätt rolig onsdag.

2 april

 
Tveksamt om klockan tolv räknas som morgon, men jag säger godmorgon ändå! Idag är första dagen av påsklovet, och trots att jag vaknade kring sju så har jag ännu knappt stigit upp ur sängen. Så härligt alltså! Katten har hållt mig sällskap och jag har fascinerats av de fem födelsemärkena på min högerarm som tillsammans bildar stjärnbilden cassiopeia. Hur häftigt är inte det?
 
Sen så måste jag säga tusen, tusen tack till alla er som läst och tagit sig tid att kommentera mitt föregånde inlägg! Jag blir så himla glad av kommentarer så återigen - tack! Jag hoppas att ni känner att ni vill stanna och läsa mer, och gör ni det så klilcka gärna på knappen i menyn eller HÄR för att följa mig på bloglovin. Ha en fortsatt fin torsdag!