en vecka bakåt

Förra veckan gick i lugnets tecken. Går det att säga så utan att låta gammaldags? Som en sådan som löser melodikrysset varje lördag (något jag för övrigt blev väldigt sugen på, jag tror jag ska kliva upp i tid på lördag)?
Frosten kom iallafall helgen, det såg nästan ut som snö, och jag och Elias har lagat mat. Paj bland annat.
 
Just nu läser jag en programmeringskurs vilken hittils har gjort så att jag kan vara hemma ganska mycket. När det går bra med programmeringen är kursen rolig, när det går dåligt är den mindre bra. Just nu går det ganska dåligt men det går att trösta sig med att kursen slutar redan på måndag.
 
Mina elefantöron har fått sig en omplantering också efter att jag hittade krukor på myrorna. Enligt växtexperter ska man egentligen inte plantera om så här på hösten, men jag tänker att dom mår bättre av ordentliga krukor än vattenglas. I bakgrunden skymtar min purjo och mimna salladslökar!! Skryter om dom för alla som vill höra, är det inte jättecoolt att dom kan växa i vatten från sånt man ändå skulle slänga i komposten????
 
 
I lördags tog vis bussen till ikea för att äta brunch men kom för sent. Som sagt, frost ute. Och sol!! Äntligen. Vi gick på pmu också och jag tror det var sista gången för i år jag kunde använda min tunna höstjacka för:
igår föll första snön! Den låg inte kvar idag, men det har å andra sidan snöat minst fem centimeter kramsnö som i skrivande stund ligger kvar på marken. Snart är det jul människor!! Klart slut från badrumsspegeln som sitter för högt upp för korta människor som jag.
 
 

bokfynd

 
Böcker! Ingen höst utan böcker. Lägligt nog har även min bokhög växt: två loppisfynd och två nya. Näst på tur att läsas är faktiskt boken ovan, Skymmningslandet av Marie Hermansson.
 
 
Förutom den boken ser bokhögen ut såhär just nu:  Kläderna av Inger Edelfeldt och Ett litet liv av Kristoffer Ahlström! Boken som skymtar näst längst upp i högen, Vad heter ångest på spanska?, har jag redan hunnit läsa ut dock, tyckte sådär mycket om den.
 
 
Det är dock den snyggaste boken i hyllan, tätt följt av Flora Wiströms stanna - turkos och gammelrosa. I korthet handlar boken om Erika, en prestationsprinsessa som flyr från Helsingfors till Ecuador i två månader för att hitta sig själv, vilket inte slutar riktigt som hon har tänkt sig.
 
 
Jag både gillade och inte gillade boken. Gillade alla finlandssvenska uttryck författaren använde, gillade att den var så enkel att komma in i och vilja fortsätta läsa. Ibland kändes handligen lite klichéaktig, ibland gick det inte riktigt att förstå varför karaktärerna agerade som de gjorde.
 
Efter att ha läst ut den är jag nästan förvånad över hur lite den innehöll, men texten är väldigt fin och lättläst vilket kan ha spelat in. Kanske 2 av 5, det var ändå rätt mysigt att fly till Ecuador mitt i höstregnet.
 

hemma hos oss: köket

Jag har flyttat. Piteå till Umeå, 204 kilometer enkel väg. Det har Elias också gjort för den delen, han pluggar jägmästare och jag civilingenjör bioteknik, och vi bor tillsammans! Och det är så skönt! Känner mig lite ringrostig på tangenterna men jag tänkte försöka visa lite hur vi har det. En mini-rundtur helt enkelt!
 
 
Köket är kanske platsen vi hänger mest på. Här gör vi läxor, äter och lagar middag och andra grejer man brukar göra i ett kök. Ofta ser det ut ganska precis som på bilden. Vi hyr i andra hand så majoriteten av alla ~stora~ möbler, bland annat bordet och stolarna, är bara våra på lån. 
 
 
På köksbordet samsas några teburkar med mynta och salt- & pepparfåglar!! 
 
 
I köket finns det kyl och frys, ingen diskmaskin och mycket växter! Den på bilden är en stickling från kreta och jag har bla inlett ett projekt att få en purjo att återväxa. Förutom växter återfinns min älskade radio på fönsterbrädan! Morgonpasset till frukosten och aux-sladd i när det vankas festligheter.
 
 
 
 
Själva köksdelen är en lång bänk med ugn och diskho,gott om plats för att laga mat och diska även om man är två personer. 
 
 
Som en hängiven vän av ordining hänger på kylskåpet: öppettider på de närmaste affärer, rabatter och erbjudanden samt en liten karta över ersboda. Till myrorna och coop är det drygt två kilometer = cykelvänligt! 
 
Yes, här bor vi alltså! Tänkte börja skriva här lite oftare men orden flyter trögt, det var så länge sedan den delen av hjärnan fick arbeta. Måste ju visa bilder från kreta och kanske berätta vad jag har gjort i sommar egentligen, men det får bli någon annan dag. Hade!