Elias fyllde år!

 
Den här fina pojken fyllde nitton år i lördags! Jag vaknade mycket tidigt för att hinna åka och sjunga för na på  morgonen. Han blev glad och jag var glad och solen sken.
 
 
Av mig fick han bland annat ett litet miniväxthus med krukor, fön och jord. Vi satte oss ute och planterade åtta stycken frön i sex små krukor som förhoppningsvis blir små plantor snart. Sen kom Elias släkt och familj och vi åt smörgåstårta och drack kaffe till sent på eftermiddagen.
 
 
Nu blir det lite tidshopp till söndagen. Jag i glösögon, Johanna och en mås samt Johan och Emil gömde oss i kojan för att överraska Elias med ärtpasta till middag. Maten serverades inte i kojan då, men överraskningen blev lyckad och Elias glad. Grämer mig för att jag inte tog en enda bild på pastan för det var det ffinaste och godaaste jag ätit på länge. Tack och hej!

vecka 11

Någonting jag gjordde i veckan som var planerat: jag och Elias städade ut hans brorsas hus som vi har fått låna under tiden som dom har varit utomlands. Fyra månader av nära till stan och skola byts nu mot buss och tidiga mornar. :(

 

Och någonting som inte var planerat: hm, är dålig på att göra helspontana grejer men en del halvspontana grejer hinner jag ändå med. Jag Johanna Petter Elias Johan åkte till luleå för att bowla i söndags. Mycket trevligt, även om planen först var att se teater i Skellefteå.

Något du har ätit i veckan: ja, på olearys där vi bowlade intog vi även söndagsmiddag.

En upptäckt från veckan: dikter! Har bestämt mig för att lära mig en dikt och eftersom mitt minne är kortare än de flestas är det bra om dikten är kort. Den här är gjord av Hans Arnold och är mycket fin tycker jag. Bilden har jag skamlöst snott från pinterest.

 

 
Vad jag klädde mig i: hittade en rosa stickad kortärm för 25 pix på pmu som jag har på mig på bilden ovan :) annars har jag tagit fram vårjackan för nu är det ta mig tusan vår!!!
 

Vad jag läste/lyssnade under veckan: lyssnade mycket på radio men även på flora och fridas podd. Lånade dessutom hem Bonjour Tristesse men har icket börjat läsa den ännu så det kasnke inte räknas.

 

Hur jag mådde: bra. Fortsatt stressit men ändå bra, på något sätt. Jag var på arbetsintervju i fredags så det var rätt nervöst, och sen så fick jag ju hem balklänningen vilket var roligt. Lite upp och ned alltså.


sneak peek: studenten

 
Idag vid lunch fick jag ett pling i telefonen som meddelade att jag hade ett paket att hämta ut. Det var balklänningen som jag hade beställt i måndags som hade kommit och jag tänkte visa lite hur den ser ut!
 
 
Svart och med oändligt många och små pärlor fortsatta och hör och häpna: den passade perfekt!!!! Det är sällan kläder köpa på nätet gör det för mig så det var en fin överraskning det också.

 
Studentmössan fick jag för flera veckor sedan men tänkte att den kan ju också vara kul att kika lite närmare på när vi ändå är igång med att drömma om studenten.
 
 
Såhär ser den ut frammifrån: Hanna blå prick Na3a. Valde till en guldkant översti för det såg så fint ut.
 
 
På baksidan står det 2017 rätt och slätt. Var otroligt nervös att öppna paketet med mössan för jag trodde att jag råkat skriva 2016 (dvs året jag beställde mössan) istället. Till min lättnad stod där 2017 och jag måste säga att jag är riktigt nöjd med min mössa som helhet. Det enda som saknas är väl bara själva studenten nu.
 
 

vecka 10

Hej! Då det mest ekar tomt här tänkte jag införa ett nytt koncept, helt och hållet snott från Ida och Sara och sedan ihopblandat till en egen liten lista. Sammanfattning över veckan blir det, förslagsvis på söndagar i framtiden, vad säger ni om det? Först ut är vecka 10, min sportlovsvecka.
 
 
Någonting jag gjordde i veckan som var planerat: gick till tandläkaren och tog med siri till veterinären. Hon skulle kastreras och operationen gick tackålov bra. Jag var med Elias också, fast det var väl lite sådär halvplanerat.
 
 
 
Och någonting som inte var planerat: gjorde någonting så banbrytande som att gå på promenad. Podd i öronen, flamingos på fötterna och matchande outfit på så går allting vägen. Det var väldigt trevligt, soligt och bra, funderar till och med på att promenera ännu oftare.
 
 
Något du har ätit i veckan: frukost och fisksoppa. Sportlovsmat är väl i regel mest frukost och middag? Just nu är min favvofrukost naturell youghurt med honung och musli och äpplen i.
 
 
En upptäckt från veckan: SOLEN!!! Den är tillbaka och lyser upp mitt rum redan innan klockan sju på morgonen. Lärde mig också att det är fruktansvärt skönt att inte vända på dygnet bara för att det är lov.
 
 
Vad jag klädde mig i: Illrosa prasseljacka, blått hårband och blåa vantar. Fast oftast gick jag inte klädd såhär hehe, det gjorde jag faktiskt bara en enda gång. Oftast hade jag nog pyjamas eller ~mysiga~ kläder.
 
 
 
Vad jag läste/lyssnade under veckan: linjen av Elise Karlsson fick bli veckans läsning och Erik lundins välkommen hem veckans lyssning. Tips båda två! Här är förresten ett utdrag ur linjen. Spåket är så poetiskt och fint och sidorna är luftiga, precis så som jag tycker om att ha det.
 
 
 
 
Hur jag mådde: bra, för det mesta. Skolan tar kål på mig och jag har haft minst en stor inlämningsuppgit/prov/redovisning sedan jullovet slutade I VECKAN. Inte ens sportlovet var heligt, nej då skulle gymnasiearbetet in.