fina saker x 3

Just nu är livet ganska bra för mig. Jag försöker att inte lägga allt för stor energi vid skolan, att inte tänka allt för mycket på alla måsten och krav. Än så länge fungerar det ganska bra och istället hinner jag med andra fina saker. Här är fyra av dem:
 
 
Här om veckan rotaade jag igenom vårt förråd och hittade en analog kamera med objektiv och film och hela köret! Min kompis Niklas fotar rätt mycket analogt och inspirerade mig att också börja, så den här lillen har hittils knäppt två stycken bilder av trettiosex möjliga.
 
 
Jag testade att knipsa av basilikablad från en köpeskruka och stoppade dem i vatten för ett tag sedan. Hade helt glömt bort dem tills att mamma en dag såg att de hade fått rötter!! Jag har inte speciellt gröna fingrar så detta är en stor grej.
 
 
 
Sedan planterades sagda basilikablad i varsin kruka, så nu hoppas jag att de överlever! Är ärligt talat inte sådär jättehaj på att vattna, men det ska nog gå bra.
 
 
Och så en fin men lite gammal sak: Movits platta! Den är så fin och bra på alla sätt, och kostade bara hundrafemtio. Ett superklipp alltså.

UMEÅ

 
I onsdags steg 26 trötta elever från NA2A upp med tuppen för att kliva på bussen mot Umeå. Vi skulle på studieresa! Här är Johanna Elias Johan och Anki i universitetscafeterian efter tre långa timmar i bussen.
 
 
Dagens stora grej var kemilaborationer. Innan vi åkte samlade vi ihop vatten- och fiskprover som nu skulle  analyseras i riktiga universitetsslabb med miljonmaskiner. Mycket häftig grej.
 
 
Vi lyssnade på en proffessor med världens längsta titel och jämförde kromatogram med varandra, filtrerade prover och såg lika coola ut som Elin och GW.
 
 
Vid halv fem var vi helt slut och det snöade stora, stora snöflingor under hela promenaden till vandrarhemmet. Johanna var nog gladast av oss alla, resten var i desperat behov av mat.
 
 
Efter en finmiddag tog jag Johanna Elias och Johan tiden i akt för ett litet äventyr. Johanna frågade om Ernst Kirchsteiger hette kyrkstege i efternamn på tyska och Johan skrattade.
 
 
Vi skulle till Ikea! Som öppnat ganska nyss i Umeå. Främsta anledningen var såklart deras mjukglass.
 
 
Men vi gick runt ett tag inne i Ike också. Där hittade vi en spegel...
 
 
... och en till spegel...
 
 
... och tre fåtöljer...
 
 
... innan vi tillslut hittade fram till mjukglassen och bullarna! Fem varma för tjugo var ett kap vi inte kunde stå emot.
 
 
-"What a bargain!" Elias och Johan hittade megabillig ekologisk sylt.
 
 
När Ikea stängde för dagen åkte vi tillbaka till vandrarhemmet och spelade blubb och maffia. Största rummet var ett 14-bäddars där större delen av klassen hängde. Vid elva var alla rätt trötta så då gick vi och borstade tänderna och sov.
 
 
Sedan blev det morgon och frukostdags. Konstan och Henrik väntar på att buffén ska öppna.
 
 
MMMmm frukost.
 
 
Jag och Johanna hade båda sovit i flätor dagen till ära.
 
 
Och Henrik åt. Vi hade fått sovmorgon innan vi skulle på en föreläsning av Patrik Norqvist, robotvisning och rundtur. En fysikdag alltså.
 
 
Här är promenadgänget. Promenadgänget har ingen officiell handrörelse men de är bra på att promenera.
 
 
Efter föreläsningen fick vi en liten rundtur i robotlabbet  och den här lilla wall-e-linknande roboten kom och visade vägen. Teknisk fysik skulle möta gymnasieskolor i en robottävling dagen efter.
 
 
Efter det och en välbehövlig lunch åkte några av oss en buss till en skivaffär som visade sig vara nedlagd :( vi var alldeles för stolta för att erkänna det så vi lurades och sa att vi inte hade köpt skivor för att de bara sålde såliga skivor.
 
 
Så vi bussade tillbaka för att samlas till nästa buss: bussen hem. Henrik såg ganska glad ut.
 
 
Men det byttes rätt snart ut mot en bister min. Bussen vi skulle åka med hade sjabblat till det så att vår klass inte fick plats. Vi fick vänta i en hel timme i snålblåst på busshållsplatsen innan en ersättningsbuss kom.
 
 
Men tillsut var vi ändå på väg hem och Erik såg såhär förvånad ut.
 
 
Och här är hela klassen i väntan på bussen, kalla och trötta. Det var den Umeåresan det och himlar vad jag tycker om er NA2A.

PERSHAGEN @ Black Box

 
Har fått en ny last här i livet. Pershagen stavas den, ett Piteåband vars releasekonsert Julia drog med mig på i fredags. Förutom att se coola ut on stage så är även deras musik är på riktigt livet. Som hissmusik blandat med rock, perfekt för aprilväder. Här kommer mina tre favoritlåtar av dem: lyssna och njut.