Bilder på väggen

 
 
För snart ett år sedan fick jag nog av mina vita väggar och bestämde mig för att göra om den största och värsta av dem till en fotovägg. Köpte lite natursnöre och började med att hänga långa snören under varandra, på rad liksom, så att det skulle se ut som alla de där bilderna på tumblr. Rätt så snabbt insåg jag att det inte alls såg så fint ut som på bilderna, utan mest som om snörena skulle säcka ihop när som heslt så jag plockade ned dem. Hur som så hittade jag en bild på pinterest bara några ddagar efteråt där en kreativ person hade använt natursnöret för att bilda geometriska former istället, och eftersom det redan satt några spikar i väggen tänkte jag att det är ju lika bra att testa. Sagt och gjort, det var inte alls svårt och snörena sitter kvar än idag.
 
Under året som har gått har jag hunnit ha uppe väldigt många olika bilder. I början var väggen full av minnen och små saker som gjorde mig glad. När jag tröttnade på det hade jag svartvita bilder uppe ett tag, sedan bilder med härliga färger och nu i veckan bytte jag igen. Den här gången har jag skrivit ut bilder på fina stunder och vänner, och himlar vad glad jag blir av det. Tips till varenda en av er, att hänga upp bilder på sånt man tycker om gör en mycket gladare än man tror! Kram.

secondhandfynd del 3 av 3

Tredje och sista delen av mina andrahandsfynd. Hoppas att ni har tyckt om de tidigare inläggen, och att ni gillar detta! Det har varit himla roligt att få dela med sig av vad jag omger mig av och hoppas att ni inspireras till att köpa mer second hand. Finns bara fördelar med det - bra för miljön, helt unika kläder och för inga pengar alls.
 
 
Vet att jag säger att alla tröjor är mina favorittröjor, och så även den här. Enda nackdelen den har är hur kort den är, men ingen har väl dött av lite hud då och då haha.
 
 
 
En blå leopardmönsteraktig läkarrock-ish, jag vet inte. Lite smårolig så där och enkelt när man inte vet vad annars man ska ha på sig.
 
 
 
Också ett loppisfynd. Trådarna hade jag sedan innan, men ingen bra plats att ha dem på tills jag snubblade över detta trådställ (?). Tydligen så hade den varit i en riktig sömmerskas butik vilket kanske förklarar de mystiska strecken och siffrorna som är skrivna på den.
 
 
 
En gammal skolatlas som någon spillt lite bläck på (?) i överkant samt bakboken "Modern bakning" från den tiden då marabou gjorde bakpulver istället för choklad. Jag har inte testat något av recepten i den, men tvivlar inte en sekund på att de fortfarande fungerar och är goda.
 
 
 
Här ser ni framsidan av de båda böckerna också, högst upp! Den här hyllan köpte jag på någon loppis i sommar och den används just nu som en visnings-/förvaringshylla för diverse saker. Bland annat böcker, sysaker och en bild på mig som äter glass inramad av makaroner.
 
 

fredagslista.

 
1. Var ligger din mobil när du sover? På nattduksbordet brevid sängen. Eller i sängen om jag hinner somna innan jag flyttar den.
 
2. Var är din andra hälft? Det undrar jag med faktiskt.
 
3. Ditt hår? Det var lila i ca tre dagar men nu har det gått tillbaka till sin normala blonda färg. Lite otvättat är det nog också, det syns på bilden ovan.
 
4. Din klädstil? Vet att min fin vän Märta (klickaa) ofta beskriver mig som hipster och jag är beredd att hålla med. Annars klänningar mönster och färger.
 
5. Vad är din plan för helgen? Ledarkurs samt plugga biologi för att jag fattar nada.
 
 
 
 
 
 
 
6. Vad är det bästa du vet? Att skratta så jag får ont i magen, mina vänner, kolla på folk som ramlar på youtube.
 
7. Vad drömde du i natt? Kommer inte ihåg men brukar alltid drömma himla knasiga saker.
 
8. Vad är ditt mål i livet? Jobba med något asgrymt som jag älskar och ha ett gäng toppenvänner, gärna hitta någon att bo ihop med också.
 
9. Vart befinner du dig? I sängen <3
 
10. Vad är din största rädsla? Jag hatar lastbilar och stora fordon i allmänhet. Sen så är väl inte mörka skogar någon höjdare heller.
 
 
 
 
11. Vart vill bo om du får välja fritt? S t o c k h o l m.
 
12. Vart var du igårkväll? På orkestern och sedan hemma.
 
13. En sak du önskar dig? Kramar tror jag. Och en ny kamera!
 
14. Vart växte du upp? På samma ställe som jag bor nu, i skogarna utanför Piteå.
 
15. Vad gjorde du förra lördagen? Festade loss hos Elias med trocadero och tårta, innan det var jag på möte.
 
 
 
 
 
16. Vad har du på dig när du går hemma? Helst pyjamaströja och mjukisbyxor (skönast i världen)
 
17. Ditt favoritdjur? Giraffer, men tycker mycket om mina katter också!
 
18. Din favoritsak? Miniräknaren kanske? Haha, nä men mobilen är det nog.
 
19. Saknar du någon? ja.
 
20. Något du vägrar klä på dig? Har i princip aldrig på mig linnen förutom på sommaren.
 
 
 
 

21. Favoritaffär? Topshop monki och röda korset.
 
22. Din sommar? Sommarjobbade, var på farmor och farfars stuga samt flög till Stockholm. Sen så var jag på Hamnfestivalen också!
 
23. Vilken är din favoritfärg? grönblå är rätt fint, typ turkos!
 
24. Vad skrattar du åt? det mesta faktiskt, inklusive mig själv. Annars så skrattar jag väldigt mycket på skolan eftersom min klass har rätt bra humor.
 
25. Är du avundsjuk på någonting? Johan och Elias vänskap haha. Och så hatar jag när folk är bättre än mig på sånt jag är bra på. Och de som lyckas med sitt feed på instagram.
 
 
 
 
Listan är tagen från Emma.


funk

 
Igårkväll var en väldigt trevlig kväll. Paulo Mendonca tillsammans med Frammnäs folkhögsskolas rock/pop-linje stod på scenen och spelade funkiga låtar i ungefär en timme. Måste säga att de var otroligt duktiga allihopa, synkade och bara allmänt duktiga på sin sak! Tycker alltid att det är roligt att gå konsert, men just när det är lokala talanger blir jag så stolt bara över att vi är uppvuxna i samma stad att det blir cirka tusen gånger roligare att se på!
Som ni kanske märker så tog jag med mig kameran och knäppte några bilder som ni kan se här nedan. Längst ner finns även tre av låtarna som de spelade och jag rekommenderar varmt att ni tar och lyssnar på "Birds and the Bees" eftersom den svänger så härligt. Nu hade jag tänkt fortsätta med det eviga skoljobbet, hej!
 
 
 
   
 

hej tisdag

Elsa sitter och gör IQ test med stor framgång och jag posar lite casual sådär.
 
Hej vänner! Idag är det tisdag vilket för min del alltid betyder en lång dag med i princip bara fysik och matte hela dagen. Urk. Just nu har vi så himla mycket i skolan som jag måste hinna med innan påsklovet. Både kroppen och hjärnan vill instinktivt gå och lägga sig i sängen och dra täcket över huvudet, men det funkar ju inte. Det är bara att bita ihop, göra sitt bästa och tänka att det faktiskt bara är några få skoldagar kvar innan lov. Hurra!
Annars så kan jag även berätta att just  nu sitter jag på musiksolan med Julia och Elsa eftersom vi ska jag iväg på konsert på kårhuset lite senare ikväll! Paulo Mendonça är det som spelar, och det ska bli kul att lyssna på. Har som mål att under 2015 bli bättre på att ta med kameran, så den får följa med idag så får jag se om jag får till några rediga bilder. Man vet aldrig. Hoppas att ni får en fortsatt fin dag, kram!

secondhandfynd del 2 av 3

Det är måndag igen vilket betyder del två av mina secondhandfynd! Lite mindre kläedr den här gången, och lite mera annat. För er som läser från mobilen så är sista bilden ingen vanlig bild utan en gif! Om den inte spelar upp automatiskt så kan du klicka på den :)
 
 
 
 
 
 
 
Jag skulle inte kalla mig världens mest pålästa fan av ramones, men de har väldigt fina tröjor. Som den här, kanske mmin mesta använda tröja eftersom den är väldigt skön och enkel. Dessutom så matchar den väldigt bra med lila hår!
 
 
 
Här var jag blond och glad haha. Tröjan kommer ursprungligen från hm divided men jag hittade den på röda korset häromveckan. Skön men ganska kort så går runt och visar magen litegrann.
 

En tjock bok som är väldigt tung vilket syns på hur krampaktigta mina händer ser ut. Det är en ordbok från 1927 med tunna, fina papper och små roliga bilder. Eftersom den är så tung och stor hade jag tänkt använda den som blommpress till sommaren, men den är även rätt intressant att titta i.
 
 
 
Två par sommarskor, ett par sneakers och ett par converse. De fina med turkosa snören har jag inte hunnit använda ännu, men i och medd den stundande våren så kommer jag nog att göra det snart. Conversen är från förra året och har följt med hela sommaren.
 
 
Människor under molnen - Ratata, skivan jag lyssnar mest på överlag. Fina låtar och ett fint omslag.
Alla vi barn i bullarbyn - Astrid Lindgren är egentligen en ljudbok, men väldigt mysig att lyssna på när man städar! Tyvärr så är det inte så många historier på skivan så man får städa snabbt.
Swe mix (??) köpte jag på kupan för en femma innan jul. En äldre man kom fram till mig och frågade ifall jag gillade musik, jag svarade ja och han letade fram denna skiva åt mig. Inte den musik jag lyssnar på vanligtvis, men eftersom det var Dr. Alban så varför inte? Väldigt rolig att dansa till.
Experience - Gloria Gaynor. Jag har inte lyssnat på den här så mycket, men hon såg så himla tuff ut på bilden att jag var tvungen att ha den.
 

Ett SMASKgenrep

 
I fredags (förrgår) så var jag på genrepet av smask! Vet du inte vad smask är så föreslår jag att du läser om det här eller så kan du skippa det. Det var skolan som stod för biljetterna och med mig (eller jag med dem?) följde några klasskamrater. Här ovan en GW och en Henrik innan föreställningen hade börjat.
 
 
Här ser ni ännu några vänner! (hej hej Erik och Elias förresten, jag vet att ni läser det här)
 
 
Överst ser ni årets konferencier följt av ett av de tio bidragen. Brandmännen var helt okej, men min röst hamnade på Polisakademin (bild fyra). Tyvärr så räknade de inte våra röster eftersom det var just ett genrep, så vi fick inte veta vem det var som vann. Överlag tycket jag att bidragen från tidigare år har varit bättre, och att det förmodligen skulle vara roligare om det hölls på Norrmalmia istället för i Acusticum. Inte ett superbra smask alltså, men ändå helt okej.
 
 
Och här är allihopa som var där! Kram på er och tack för en fin kväll.
 
 
 
 
 

21 mars

 
Detta lilla busfrö och hans syster (mina kusiner) väckte mig med dunder och brak klockan tio i åtta denna lördagsmorgon! De tyckte att jag hade sovit på tok för länge och ville att jag skulle komma och leka. Med tanke på att jag igår kväll varit på genrep inför smask (kommer ett inlägg om det imorgon) så kan jag väl inte säga att jag var jättepigg, men vi busade ett tag ändå. De är ju för gulliga.
 
 
 
Försökte att lära mig introlåten till Twin Peaks på piano, mer eller mindre förgäves. Att det ska vara så himla svårt, trycka på några tangenter bara? Jag övade lite flöjt också när jag ändå var igång och insåg att jag har spelat i snart nio år!! Mer än halva min livslängd alltså, vilket är helt sjukt eftersom det fortfarande känns som om jag är en nybörjare.Var tvungen att leta fram gamla inspelningar från de första åren och förstod då att jag nog hade utvecklats en del trots allt.
 
 
 
Mitt på dagen ungefär befann jag mig på second chance. Hittade tyvärr ingenting, men det är väldigt trevligt att bara gå runt och kolla på allting. Måste säga att jag blev väldigt sugen på att köpa massa fina böcker och ställa upp som på bilden ovan, och tapetsera i princip allt jag äger i den där tapeten!  Okej, en svag överdrift, och dessutom skulle inte böckerna rymmas i mitt rum just nu.
 
 
 
Sedan blev det eftermiddag och vi gick ut för att ta vara på soltimmarna. Det var helt sjukt halkigt och vi ramlade mest hela tiden, men jag lyckades ändå få min syster att stå upp så pass länge att jag han knäppa några bilder på när hon kastade snö på sig själv.
Det var ungefär vad jag har gjort idag! Ikväll ska jag på gudstjänst och sedan vidare till Elias för att vara med bra människor. Hade.
 

marsfavoriter

Okej om sanningen ska fram så har jag väl inte lyssnat på så jättemycket musik under den halva av mars som har gått, men när jag lyssnar på någonting så lyssnar jag på detta. Kommer från spellistan 3:00 a.m, vilket är precis vad låtarna känns som också. Nattlåtar alltså. Min favorit är she changes the weather pga lyricsen. Drömmer mig bort och längtar till långa, ljusa sommarnätter när marabelle beings börjar spela. Att ligga i gräset och värmas av solen och bara finnas. Ta nattbad, nattpromenader, nattprata till tonerna av she changes the weather. Skratta och inte behöva tänka på att det finns en dag imorgon också.
Ibland är det så härligt att vara ung.

secondhandfynd del 1 av 3

Eftersom jag är helt värdelös på att fota i realtid och lägga upp på bloggen när jag har köpt någonting nytt, samt att det mesta jag köper egentligen inte är nytt utan andrahand, tänkte jag att det går att utnyttja.
Under tre måndagar kommer ni att få dyka ned i min gedigna samling av gamla saker. Mycket kläder blir det men även skivor, böcker, skor och andra roliga saker. Här kommer del ett, som mest fokuserar på de skatter som finns i min garderob.

 
Denna kjol är nog den finaste och mest använda jag har - vinröd/lilaaktig och plisserad. Gah! Köpt på second chance någon gång innan jul och passar perfekt till lite tunnare svarta tights eller varför inte bara ben på sommaren. Den kan lätt bli lite statisk och är det någon som vet hur man botar det, säg  gärna till! Kommer från början från bikbok men lappen ser väldigt gammal ut  så tvivlar starkt på att den finns kvar i sortimentet.
 
 
 
Detta är tröjan på bilden ovan! Fanns på röda korset men ursprungligen från bikbok, och som min fina vän Johanna uttryckte det så "ser den ut som stålull". Den känns dock inte som stålull kan jag tillägga, den är faktiskt väldigt mjuk. Ett minus är äl att urringingen är väldigt vid så det är svårt att inte visa bhbanden. (Ignorera concealern till vänster som jag glömde att plocka bort. My bad.)
 
 
 
Min favoritkofta som jag alltid tar på mig när det är kallt håller på att falla sönder totalt, och som av en slump hittade jag denna lila kofta i onsdags! För er som undrar, ja den är precis lika mysig som den ser ut och JA det är sammet. Köpt på röda korset men ursprungligen från hm.
 
 
 
Detta är det coolaste plagget i hela garderoben, för vem vill inte ha en kofta med miniankor på? Vet inte varifrån den kommer från början, men tror att det är ellos. Egentligen är den en kofta men är absolut snyggast när den är stängd, så jag använder den mest som en tröja med knappar.
 
 
 
Detta var kärlek vid första ögonkastet! Vi såg varandra på avstånd jag och ryggsäcken, mitt i en folkmassa på loppisen i badhusparken. Jag armbågade mig fram (förlåt alla som stod ivägen) och köpte den för 40 spänn. Sedan dess har vi varit oskiljaktiga (nästan) men tyvärr kan jag inte ha den som skolväska eftersom datorn inte rymms i den :(
 

Officiellt inte blond.


Det var menat att bli lila, men på bilden ser det mer ut som rosa, och i verkligheten är det mer som en blandning av båda. Det ni ser på bilden ovan är alltså en aning förvirrad Hanna och inte photoshop utan riktig (!!) hårfärg. Jag kan knappt tro det själv, det känns så konstigt att se mig i någon annan färg än den blonda jag haft i sexton och ett halvt år nu. Färgen fastande bättre på vissa partier än vad det gjorde på andra, men jag är ändå nöjd. Tanken är väl att jag ska färga om det, kanske prova någon annan färg, så att resultatet blir lite mera jämnt och lite mera lila. Trots det så är jag glad över att de gula tonerna jag ville ha bort faktiskt har försvunnit och att håret numera är lite ljusgrått i tonen. :D

långfärdsskridskor på en torsdag

 
Innan du läser detta måste jag varna för två saker. Det första gäller bildkvalitén, som ni kan se är den helkass vilket beror på att den är tagen med en mobilkamera. Den andra saken är att det finns risk för överanvändning av orden "gulliga" eller "söta" osv. För alla är faktiskt fina på isen, speciellt du Elias. (hehe inside joke)
 
 
 
Titta så gulliga! Igår var det idrott och långfärdsskridskor som stod på schemat så vi knatade ut på isen. Efter ca fem minuter av åkning var vi alla överens om att vi borde skaffa oss ett par egna långfärdsskridskor (dessa var lånade från skolan) och åka på söndagsturer varje vecka för att det var så h i m l a roligt. Få ni någonsin chansen att testa på det så gör det!
 
 
 
Slutligen, älskar denna bilden på Johanna och Elias eftersom de ser ut som två pensionärer som tagit sig en tur på långfärdsskridskorna i den härliga morgonsolen. Det var alltså helt nödvändigt att lägga ett svartvitt filter p för att förstärka känslan. Hoppas ni hade en bra fredag!

himmel och helvete kolliderade

 
... och kvar av allt blev ingenting.
 

Jag tror att min familj är döless på att ständigt höra
denna skiva spelas om och om igen på hög volym i hela huset. Eller, jag är nästan hundra procent säker på att det är på grund av den som min lillasyster gick runt med hörselkåpor häromdagen, men det kan inte hjälpas, jag kan inte sluta lyssna på den. Låtarna är så himlahimla bra och ja, jag kan relatera till varenda en av dem.
Det var faktiskt lite av en slump att skivan hamnade hos mig, hittade den på röda korset någon gång innan jul och tyckte att den hade ett fint omslag. Jag hade aldrig hört talas om gruppen men en femma var den värd, var musiken helt värdelös så kunde albumet iallafall få extraknäcka som prydnad. Sen bara råkade den vara perfekt och jag har inte slutat lyssna på den sedan dess. Människor under molnen av och med Ratata - svensk pop på åttiotalet när den var som bäst (eller vad vet jag egentligen haha, jag levde ju knappast då). Idag tänkte jag inte göra så mycket annat än att lyssna på den om och om igen, förens ikväll då det är partty hos Märta. Och twin peaks såklart.Over and out.

Solsken och sängkläder

 
Klockan 9.58 när jag vaknade imorse såg det ut ungefär såhär i mitt rum. Solens strålar hade letat sig in genom fönstret, och katten låg brevid och knorrade förnöjt. Kan tilläggas att hon under natten hade ockuperat båda (!?) kuddarna som finns i min säng och att det kan vara en anledning till att hon var så nöjd.
Angående mitt val av sängkläder så vet jag att de är lite brokiga, men jag gillar täcket och kuddarna var för sig så varför inte slå ihop dem? Det känns som om jag sover otroligt mycket bättre på nätterna när jag har bäddat med roliga/fina täcken och kuddar, men det skulle lika gärna kunna vara inbillning. Hur som så försöker jag alltid bädda så att jag trivs, ifall det skulle vara så att jag sover bättre då. Man vill ju inte ta några risker liksom.

En halv sportlovsvecka

 
Jag har ätit hårdbröd med ost och paprika till frukost och druckit te // Trots att jag är 16+ så har jag inte slutat rita glada gubbar på fönstret som immar när man har duschat // Lisa som fyllade år fick en selfiestick som vi var tvungna att testa, jag och Linnea
 
 
En ytterst grå och tråkig promenad med riktning mot Niklas för att se Whiplash  // Selfie // Samma promenad fast på tillbakavägen, fortfarande lika grå och tråkig men filmen var bra
 
 
Kan för övrigt tillägga att jag sett ohälsosamt många avsnitt av twin peaks, tagit alldeles för lite kort och att jag ikväll kommer att åka på den första fotbollsträningen på väldigt länge. Önska mig lycka till!

konstiga men bra filmer

Vet inte vad som har tagit åt mig på sista tiden faktiskt, men jag har blivit galen i speciella filmer - såna som man aldrig riktigt fårstår slutet på eller så är de bara allmänt konstiga. De är ofta väldigt snyggt filmade och jag kommer på mig själv att gå runt och tänka på dem flera veckor efter jag sett dem. Här kommer iallafall en liten lista på sådär halvknäppa filmer som jag faktiskt gillar och som jag tycker att alla borde se!
 

 
 
 
2001: a space odyssey

Stanley Kubrick är regissör vilket förklarar en hel del. Filmens första femton minuter inehåller mest apor, men låt er icket avskräckas! Året är 1999 när forskare hittar spår från okänd intelligens - en monolilt (typ en sten) och en radiosignal som pekar mot Jupiter. Två år senare skickas ett rymdskepp för att undersöka radiosignalen. Besättningen består av tre framstående forskare, och en superdator med artificiell intelligens vid namn HAL 9000. När de börjar närma sig Jupiter börjar HAL att agera underligt och mer kan jag nog inte säga utan att spoila allt.
Det märks tydligt att detta är filmen som Interstellar har inspirerats av, det är samma tänk genom de båda filmerna. Slutet på 2011 är otroligt svårt att förstå så tips: titta på någon video som förklarar det efteråt (inte säkert att du fattar ändå, den är vädigt abstrakt, men om du gör det blir filmen helt plötsligt väldigt mycket häftigare). Tydligen så gillar min pappa även den här filmen eftersom våran server där vi sparar saker är döpt efter superdatorn. Mitt liv känns som en lögn och plötsligt känns det inte lika säkert att spara ned saker längre. (skämt åsido)
 
 
 
Dr Strangelove or: how I learned to stop worrying and love the bomb

Ytterligare en Kubrick, dock inte lika mysko som 2001. Det är egentligen satir/komedi på det kalla kriget mellan Ryssland och USA, om terrorbalansen och ett så kallat "domedagsvapen". En högt uppsatt flyggeneral beordrar sin styrka att anfalla sina ryska baser med atombomber utan godkännande från presidenten. Ordern, kallad plan R var utformad så att när orden givits slogs all normal radiokommunikation i planen ut och en speciell kod behövdes för att kunna kontakta dem. Om planen lyckas anfalla kommer ett kärnvapenkrig att bryta ut, något som presidenten gärna vill förhindra. Det ryktas nämligen om en domedagsmaskin som ryssarna har som kan förgöra hela världen. Jakten på koden börjar och när den enda personen som kan den inte vill berätta blir allting lite svårare.
Favoritrepliken måste ju ändå vara den som presidenten yttrar när två deltagare börjar att slåss under en pågående disskution: "Gentlemen, you can't fight in here! This is the War Room." Filmen må vara gammal (1964) men den är lika aktuell och rolig nu som då. En annan fantastisk sak är skådespelarna - de är inte så många och fler av dem har dubbla roller. Till exempel så är presidenten, Dr. Stangelove och Mandrake samma person, något som jag inte fattade förän Niklas påpekade det för mig. Denna film bör ni se någon gång i erat liv tycker jag, den är briljant.
 
 
Lost highway
Inte Kubrick men minst lika konstig - David Lynch, samma person som har gjort serien Twin Peaks samt filmen Blue Velvet. Väldigt avancerad att berätta handlingen på eftersom det är detaljerna som spelar roll, men jag ger det ett försök.
Fred Madison spelar saxofon på nattklubbar och bor tillsammans med sin fru Renée. En dag börjar det dyka upp brev utanför dörren inehållande videoinspelningar innifrån deras hus, föreställande paret sovandes. Polis tillkallas men de kan tyvärr inte hjälpa till. En kväll, på ett party till en gemensam vän, träffar han en mystisk snubbe som säger sig känna Fred och dessutom vara i hans hus just nu. Som vilken vettig människa som helst tror Fred inte på honom, men när han ringer hem så svarar faktiskt den mysiska mannan där. Väldigt skumt om du frågar mig.
Videoinspelningarna fortsätter att dyka upp, och en dag föreställer den hur Fred mördar sin egna fru. Han blir anhållen, anklagad för mord, och sedan även dömd till döden. Om det inte var annorlunda förut så är det ungefär här allting börjar bli värre. Vill du förstå det som händer sedan rekommenderar jag dig att 1. se filmen och 2. läs på om de teorier som finns angående filmen. Du kommer att bli galen, jag lovar, men det är otroligt häftigt också.
 

 
Med reservation för eventuella fel: där har ni dem! tre filmer som är otroligt konstiga och du (och jag) förmodligen skulle behöva en extra hjärna för att kunna bearbeta! Men, handen på hjärtat, är inte de bästa filmerna de som man aldrig riktigt slutar att tänka på?
 
Psst! Om ni vill får ni jättegärna bli vän med mig på letterboxd, här hittar ni mig!

papperstranor

 
Jag vet inte om ni kommer ihåg det, men jag har tidigare visat hur jag gjorde diamanter av sugrör och hängde upp dem i ett hörn av rummet. Eftersom det nu är mars så tänkte jag att det var dags att byta ut lite saker och då fick diamanterna åka för att ge plats åt dessa små papperstranor. Ingenting skriker väl mer vår än tranor i pastellfärger?
Vet inte hur länge jag har velat kunna vika tranor, men tänkt att "det är för svårt" eller bara inte orkat. Igår testade jag iallafall och efter några minuter satt det en liten trana på skrivbordet - inte alls svårt alltså! Tänkte succesivt utöka samlingen men just nu ser det ut såhär, 12 stycken små fåglar. Det finaste med dem måste ju dock vara skuggorna som blir på väggen!
 
Ikväll ska jag iväg och fira att Lisa blivit sjutton. Det blir nog väldigt trevligt, hoppas ni får en bra dag!

födelsedagar och filmprat

 
Min kära syster fyllde 14 (!!) år igår! Det firade vi genom att gå på bio och se cirkeln. Jag har inte läst boken men filmen var rätt bra och jag kommer nog att läsa de två andra böckerna ganska snart. Sedan åt vi sushi och kollade på melodifestivalen.I födelsedagspresent av mig fick hon en kokbok, "herr wilkinsons favoritgrönsaker". Idag lagade hon lunch åt familjen - räkmacka med majonär och porcherade ägg. Fancy. Ofta så är det väldigt bra att ha en lillasyster som är typ bäst på att laga mat.
 
 
Jag har även hunnit med att gosa med katten lyssnat på vinyl samt surfat etsy och kollat på film. Insåg just att jag bara har 32 filmer kvar av de 50 som jag planerat att se innan året tar slut, helt plötsligt känns det inte så hopplöst längre. Kan verkligen rekommendera de som jag har sett än så länge (kan skriva ett inlägg om det senare) och antar att de jag har kvar är minst lika bra. Hoppas ni får en trevlig söndagkväll!
 

tema: ilska

 
Vet inte hur arg jag ser ut på dessa bilder egentligen (min kära syster tyckte mest att jag såg förvirrad ut), men ungefär såhär känns det iallafall när jag är riktigt arg. Oftast när jag är sur eller arg går jag och tänker på hur arg jag faktiskt är, vilket gör så att hjärnan blir kaos. Det här är alltså ungefär hur min hjärna känner sig då den är arg, så jag tycker att den borde räknas in på temat ilska.
Själva bilden är jag inte supernöjd med, hade kunnat se mycket argare ut, men själva konceptet speglar mig ganska bra hehe. Om du vill se de fina bilderna av de andra bloggarna så klickar du på respektive namn. Tyvärr så saknar vi en medlem, Linn, på grund av sjukdom, men jag tycker ni kan ta och titta till hennes blogg ändå (här). Vill du läsa mer om vårat fotoprojekt kan du klicka här.