Officiellt skribent

 
 
 
Hej på er! Här har det ekat tomt i ett par dagar men herre vad det händer grejer. Största anledningen till min frånvaro  är väl sommarjobbet jag har, som tar slut nu på torsdag, men även ett annat projekt! Det är nämligen så att jag för ett par veckor sedan sökte till att bli skribent på designadinblogg.se, och jag fick det! Det är en hemsida som skriver om webdesign,blogghjälp, tips och bildreigering. Det sistnämnda kommer att vara mitt huvudämne, och in this moment så sitter jag och filar på mitt första inlägg. Tills vidare så kan ni läsaen liten presentation/intervju av mig, som ni hittar här! Hoppas verkligenatt ni kollar in och läser, och välkommen till er som just hittat hit! Kram.

Fyra år av Juli

Jag har inte gått och blivit helgalen och tror att det är juli ännu, men snart! Dagarna går så himla fort ju och innna jag vet ordet av det så är ddet plötsligt augustii. Som lite pepp inför årets absoluta sommarmånad tänkte jag att vi kan ta en titt på hur det har sett ut andra år!
 

 
För fyra år sedan var jag mitt mellan liten och stor. På grund av mitt bristande minne så kommer jag inte ihåg särskilt mycket, men jag vet att jag skulle börja sjuan till hösten och att jag just bytt till ett nytt fotbollslag. Mitt rum hade fortfarande blåa, hemska väggar och jag upptäckte att det med hjälp av teknikens under gick att göra rörliga bilder. Tydligen så var jag en hejare på att städa också.
 
 
 
 
2013 tycket jag att jag var fotoproffs och använde mig flitigt utav reflexskärmen min. Elin fick stå modell, så himla liten och gullig hon var då! Haha, eller det är hon såklart fortfarande. Det coolaste man kunde fotografera, och som i princip varenda fotointresserad bloggare testade på, var att fota vattendroppar. Jag lyckades aldrig riktigt helt med det och den bästa bilden jag fick var den ovan, men jag var ändå rätt nöjd med den. Jag var även ner till stockholm själv för andra gången, men konstigt nog tog jag nästan inga bilder där.
 
 
 
Ett år senare hade tandställningen sin prime time, men jag var rätt glad ändå. Hade gått ut åttan, var rätt så nykonfirmerad och tyckte mycket om surfplattan på bilden ovan. Ungefär vid den här tiden så började jag hitta min egna musikstil, eller stil över huvud taget. Tyckte att alla vuxna som sa att "det är under högstadiet som man hittar sig själv" inte visste vad de pratade om, men med facit i hand så vet jag att de hade rätt.
 
 
 
Förra juli var en otroligt bra månad. Jag var på Hamnfestivalen och såg bland annat Linnea Henriksson och hade en allmät trevlig kväll. Sedan åkte jag och familjen på bilsemester genom Sverige. Jag fyndade shorts, åt glass och åkte till en stuga så långt ut i vildmarken att det inte fanns teckning på mobilen. Känns helknasigt att det redan har gått ett år sedan de där bilderna togs, och skulle verkligen inte tacka nej till att göra om det. 
 
 

Inspiration #1

Från min pinterest. Här kan ni följa mig!

Midsommardagen

 
Jag spenderade midsommardagen på absolut bästa tänkbara sätt - i en solstol brevid Elias och poolen med en bloggy dricka i handen och ljudbok i öronen. Waaa, de ni! Känner mig dock lite halvbrännd, men har jag tur så klarar jag mig. Ikväll ska jag iväg för att träffa mina frendos och bara hänga och inte tänka på att jag jobbar imorgon. Hoppas att ni får en trevlig vecka!

00:19

 
 Nikon D80 // Nikkor 50mm f/1.8
 

DIY: torkade blommor

 
Just den här tiden på året är nog min favorit. Skolan har precis slutat, hela sommarlovet är kvar och äntligen, äntligen så börjar blommorna komma! Helst skulle jag vilja ha det just såhär året runt, men det går ju inte. För att spara lite av känslan till vintern tänkte jag den här sommaren försöka spara massa blommor, fast lite plattare och torrare! Torka dem helt enkelt, och himmel vad det går att göra fina saker med torkade blommor. Är väldigt sugen på att göra ett sånt här mobilskal eller en fin tavla när mina små blommor har torkat färdigt!
 
 
 
Att torka blommor är inte alls svårt, och det enda som egentligen behövs är blommor (mycket viktigt), en bok och någonting tungt. (I mitt fall är det tunga och boken samma sak, hehe.) Om en inte vill dra och slita i blommorna kan det vara bra med en sax, men det är inte nödvändigt. De blommor som jag använder är helt vanliga blommor som jag plockat vid en vägkant. De går att hitta lite överallt, som till exempel diken, på ängar eller andra gröna ställen.
 
 
 
Öppna boken och plocka ut några blommor som du vill torka. Om du som jag tycker om att ha stammen på blommorna kvar så är nästa steg att rensa blommorna, plocka bort de blad som är överflödiga och korta av stammen lite. Hur mycket och vad som tas bort beror bara på vad en själv tycker ser fint ut!
 
 
 
Det går även att pressa bara själva blomman, eller bladen! Det brukar alltid ligga en hög av blomblad efter att jag renast blommorna, annars är ett tips att rycka av några fina blad av blommor som har några skadade blad och inte blor så fina ihoppressade. För att få ett så fint blomhuvud som möjligt är det smartast att vända den upp och ned nan du stänger igen boken.
 
 
 
När alla blommor är på plats är det bara att stänga igen boken och lägga någonting tungt på den. Vill man inte skada bokens sidor går det att lägga blommorna mitt emellan två bakplåtspapper först, innan boken stängs. Efter någon dag brukar blommorna vara ganska torra, men det tar 3 - 4 veckor innan de är helt klara.
 
 
 
Boken som jag pressar i är ett gammalt uppslagsverk från 1927 och innehåller så fina bilder! Till exempel den här flaggkartan som jag funderar på att klippa ut och hänga upp i rummet någonstans. Hittade boken för en femma på någon second hand-affär och det är nästan som att den har bara stått och väntat på att bli en blompress.
 
 
 
Efter en dag av torka ser mina blommor ut såhär! Inte helt torra ännu, men lite plattare. Kan tipsa om att torka smörblommor förresten, som ni ser så blir de hur fina som helst. De tappar inte så mycket i färg som till exempel rosa och lila blommor gör. Det är inte bara blommorna som går att torka heller, blad och löv fungerar också hur bra som helst, och blir ett fint komplement till blommorna. Kram!
 
 
 
 
 

Swimwear

 
 
När vädret tillåter så tänker jag bada och sola så mycket jag bara kan, och till det behövs ju såklart en snygg bikini! Här ser ni fyra stycken  (1, 2, 3, 4) som jag inte skulle säga nej till/förmodligen kommer beställa hem inom en snar framtid. Jag gillar nummer tre mest, det är så härliga färger i den! Fast fyran är också fin, och ettan och tvåan. Äsch, alla är bra!

Spontanpasta

 
I onsdags förra veckan så fick jag finbesök i form av Elsa, Linnea, Julia och Elin!  Först hade vi inte planerat att göra någonting speciellt, men sedan var det någon hungrig själ som kom på idén att göra egen pasta. Ingen av oss hade testat det förut, men med lite googlande och god vilja så lyckades vi få ihop en riktigt god pasta. Den serverades med mozzarella och pesto och soltorkade tomater, mums. Bilderna är fotade av Julia, hennes blogg hittar ni här!

Bullet journaling

 
Jag har i hela mitt liv varit totalt galen i listor, att organisera och hålla reda på saker. Vad det än gäller så skriver jag alltid en lista, för det får mig att må bra. Jag mår faktiskt som allra bäst när mitt liv är organiserat och jag har koll på allting.
Trots min genuina glädje till att planera så har jag tjorvat hur mycket som helst med att få till det precis som jag vill ha det. Jag har haft flera kalendrar som glöms i en skrivbordslåda efter första veckan, och en miljon  små lappar som kan återfinnas lite var som helst. Det har somaldrig riktigt blivit ett bra system i det, med för ett tag sedan snubblade jag över bullet jornaling (HÄR kan ni läsa mer!). Grundidén är i princip att man samlar allting på samma ställ och på deras hemsida beskriver de det som "an analog system for the digital age that will help you organize the present, record the past, and plan for the future." Exakt vad jag behöver alltså!
 
 
 
Boken som jag använder är en linjerad variant med palmblad på från Åhlens. Den kostade typ 30 spänn och är alltså ingen kvalitétsbok, men den duger väldigt bra till ändamålet. Pennorna är två pigment liners i storlekarna 0.5 och 0.1, vilket är helt perfekt. Brukar även skriva med vanlig blyerts ibland och det fungerar minst lika bra.
För att få inspiration till hur jag skulle lägga upp min journal grävde jag på tumblr där det finns en helt egen värld för studerande och organiserande människor. HÄR kan ni hitta massor av inspiration ifall ni blir sugna på att göra en egen journal!
 
 
 
Under den blåa fliken har jag månads- och dagslistor. Första sidan är en månadslista, där jag skriver vad jag vill åstakomma den här månaden, till exempel fotografera månadens bild och läsa ut två böcker. Därefter följer dagsidorna, där jag skriver vad som behöver göras specifika dagar. Jag brukar ta mig tid kvällen innan för att skriva ned allting jag behöver komma ihåg för morgondagen, så att jag slipper ligga och planera i huvudet när jag egentligen borde sova. Under dagen så kan det dyka upp saker som jag vill skriva upp i boken, och då är det bara att skriva upp dem. När en uppgift (⬜) eller möte (⚪) är avklarat så fyller jag i rutan eller cirkeln för att visa att den är färdig.
 
 
 
På de första sidorna i boken har jag skrivit upp alla månader som är kvar av 2015, precis som ovan. Där skriver jag sedan in saker som händer under just den månaden, så att jag får en bra och tydlig översikt. För att hålla koll på vilken sida jag är på så har jag stoppat in en liten rosa klisterlapp.
 
 
 
I dagsläget så har jag haft min journal i ungefär två månader, men från och med i veckan bytte jag bok från en ganska ful till den här fina. Det har fungerat hur bra som helst och det känns äntligen som om jag har koll på allting = glad hanna. Hoppas att ni blev inspirerade och att det här inlägget gav någonting, och ha en fortsatt trevlig dag! Kram.
 

Mina sommarplaner

 
Imorgon är det måndag och andra riktigta skolfria dagen på det här sommarlovet! Tvärt emot vad jag brukar så har jag faktiskt inte planerat nästan någonting den här sommaren och det känns helkonstigt men samtidigt rätt bra. Jag vill fokusera på sådant som får mig att må bra, att njuta av de ljusa sommarkvällarna och bada som bara den. Lite har jag dock inplanerat, och eftersom jag är så förtjust i listor så kommer här en lista på vad jag kommer att hitta på i sommar.
 
 
☼ Läsa böcker. Under det senaste året har jag knappt läst en enda bok utanför skolan vilket är så himla synd eftersom jag faktiskt älskar att läsa. Jag läser det mesta som är bra, så dela gärna med er av peppiga boktips! På läslistan just nu så ligger bland annat Stallo och Meningen med hela skiten!
 
☼ Sommarjobba. Nu på måndag börjar en tre veckor lång arbetsperiod där jag kommer att jobba på sportklubben i byn. Klippa gräs, vattna blommor, måla hus och sådant där.
 
Röra på mig. Fler promenader och cykelturer, ja! Jag vill även börja springa igen, men den här gången utan att mäta hur snabbt eller långt jag sprungit. Jag gillar verkligen att springa, fast det har alltid fört med sig prestationsångest och allmänt dåliga känslor. Den här gången tänker jag istället lägga fokus på hur roligt och skönt det faktiskt kan vara att röra på sig.
 
☼ Fotografera. Först och främst med stora kameran (har ca tusen idéer som väntar på att förverkligas) men även bli lite mera aktiv på instagram, ta fler vardagsbilder och framförallt bilder på mina vänner!
 
☼ Jobb nr 2 är faktiskt inte bara ett sommarjobb, utan gäller även framåt i tiden! Jag kommer att börja skriva för PT ung och (mest troligt) finnas i deras tält på PDOL, vilket jag är helt sjukt taggad inför.
 
Vara ute, även kallat samla så många fräknar som möjligt utan att bli en röd tomat. Har otroligt lätt för att bräna mig, men tack och lov även ganska lätt att få fräknar. I och med sommarjobbet så kommer jag att vara ganska mycket ute, så hoppas verkligen att vädret är bra!
 
Loppis. Ska försöka gå på så många loppisar och secondhand-affärer som det bara gå under de här tio veckorna av frihet!
 
 

Junifavoriter

    
 
    

Loppisfynd/dagens klädval

 
Hej på er och hoppas att ni har en trevlig onsdag! Själv är jag ledig men har ändå fullt upp - jag ska baka med några vänner till klassdagen på torsdag samt ha ett möte med piteåtidningen. Pendlar mellan galet nervös och galet taggad, och i slutändan kommer jag nog att landa på det senare. Har så många idéer och planer för mitt liv just nu i allmänhet, och det ska bli så skönt med sommar!
 
Tidigare i veckan så skrev jag att jag skulle visa vilka fynd jag hade gjort på loppisen, och det råkade faktiskt bli så att jag hittade nästan en hel outfit som passade bra just denna onsdag! Väskan är min nya favorit då den rymmer både dator och papper och annat som kan behövas när man studerar. Priset var ynka 40 riksdaler, men den behöver putsas upp litegrann. Tröjan är egentligen ingenting speciellt, men jag kännde att jag villle ha mer stickat i garderoben och den hade en fin färg. Skorna är jag himla glad att jag hittade. Splitternya, perfekt storlek och rent allmänt mina drömskor sedan tre år tillbaka. Ett par Dr Martens alltså, och jag kunde inte vara nöjdare! Bildernaa är tagne av den eminente Elias (tack!).
 

Balen 2015

Bilderna har Elias tagit.
 
 
Ikväll har jag stått och trängts och väntat och frusit, men vad gör väl det när det är bal! Jag har faktiskt aldrig varit på studentbalen någon gång förut, men det tar ju andan ur en. Var nervös för alla som skulle gå den i säkert en timme i förväg haha, även fast det är helt onödigt. Finaste paret (/anledningen att jag var där) var ju ändå Johanna och Kaj. Kolla bara på dem, så himla coola! Ser ju ut som filmstjärnor båda två.

6 juni

 
Idag är det lördag och trots det så väcktes jag ändå av väckarklockan den här morgonen. Halv åtta hade jag ställt den på, för jag skulle på loppis! Just idag var det premiärloppis i badhusparken och på morgonen var det rätt varmt och solsken. Väderleksrapporten lovade dock regn framåt eftermiddagen, så jag safeade och tog regnjackan på mig.
 
 
 
Det var ovanligt lite folk, både säljare och köpare där. Kanske hade de också sett att det skulle bli dåligt väder, eller så kom de efter vi gick därifrån. Det han aldrig börja regna, men lite kyligt var det ändå. Jag fyndade faktiskt en del saker, en väska,ett par skor och en tröja. Kan visa de någon gång senare. Loppis är himla bra alltså <3
 
 
 
Sedan åkte jag till en fotbollscup i grannbyn för att äta lunch, åkte hem för att en halvtimme senare cykla tillbaka. Elsa stod parkeringsvakt (se hur cool hon är liksom!) och ville ha lite sällskap, det var väldigt trevligt. Vi kollade på några matcher och pekade åt bilar, och sen cyklade jag hem igen. Vi klarade oss undan det värsta regnet, då duggade det bara lite, men nu öser det ner ganska bra.
 
 
 
På vägen hem så stannade jag vid en badplats för att det såg så himla fint ut att jag var tvungen att ta kort, och det var min lördag hittils. Nu sitter jag hemma, lite torrare än innan och försöker redigera en hel hög med bilder. Hoppas att ni har en fortsatt bra lördag!

Tema: rörelse

 
På grund av skola och brist på tid så kan jag helt ärligt säga att jag inte lag ned så jättemycket tid på månadens fotoprojekt. Temat var som rubriken säger "rörelse" och min bild föreställer Elins fötter i ett par stövlar i en riktigt lerig pöl. Jag ville testa att frysa en rörelse och eftersom det har regnat en del så tänktr jag att en vattenpöl borde vara det perfekta övningsobjektet. Och resultatet? Inget mästerverk kanske, men det känns okej. Helt fantastiskt ändå att jag kan yttra de orden utan att få en klump i magen. Det är okej att inte alltid prestera.
 
Kolla gärna in Elins, Sannas, Linns och Emmas resultat genom att klicka på respektive namn!