En semestervecka

 
Vaknade tidigt i onsdags morgon och åkte bil i många timmar. Det regnade, men det gör ju inte så mycket när man befinner sig i en varm bil med ljudbok på (tips om ni åker långa bilresor!). På kvällskvisten kom vi äntligen fram och möttes av farmor och farfar som hade gjort te och mackor. Himla mysigt, sedan borstade vi tänderna och somnade ganska direkt. Tur som vi har så råkar världens bästa glasställe ligga på bekvämt gångavstånd, så sommarovsglassabstinens-döden har vi inte dött.
 
 
 
Hoffmaestro spelade på ljungarocken och jag tror aldrig jag har varit på en bättre konsert. Så sjukt otroligt megabra var det. En dag var vi på erikshjälpen också, och jag hittade ett par fladdriga violshorts. Sedan åt vi ännu mer glass (citronmarängkanel körsbär hallon <3).
 
 
 
Vi hade tur med vädret ändå och ett par dagar tittade solen fram. Förutom att vara ute och njuta av värmen så badade vi, det var iskallt och jag skojar inte. Förresten så måste jag bara hur fint det är när man kommer nedåt landet och översvämmas av prästkragar!! Blommor över huvud taget ligger mig varmt om hjärtat, men prästkragen slår ju allt.
 
 
Passade på att plocka en bukett med prästisar och ställa in i stugan = instant sommarfeeling. Mellan regnskurarna tog vi en tur upp på ett berg och kollade på utsikten i kikare och det var fint. Idag var det hemresedagen och den såg ungefär ut som ditresedagen, med ett stopp på fjällrävenaffären för att sukta lite på kånkenväskorna. Nu är jag nyss hemkommen, lite trött och mitt i uppackningsprocessen. Datorladdaren hamnade hos Elias och jag borde få i mig lite mat, så hejsvejs!
 
 

Misty mountains

 
Hej på er! Kommer inte ihåg ifall jag nämnde att jag skulle spendera helgen i Överkalix utan wi-fi, men så var iallafall fallet. Jag har varit på släktkalas och fikat och gått på promenad och loppis och fikat lite till, ungefär. Påväg till den födelsedagsmiddag, som vi var där för från första början, tog jag dessa två kort. Trots stolpar och staket hoppas jag att det syns hur magiskt vackert det var ute just då. Mitt äventyr utan wi-fi kommer förresten att fortsätta i ungefär en vecka till, ska på fesival och sånt där. Kram!

Sommarläsning

 
Jag har gått och blivit med böcker! Jag tror att jag har nämt att jag i sommar vill läsa många böcker, och när jag för några dagar sedan var på second chance passade jag på att kolla i pocketlådan. Har hamnat så mitt emellan just nu med böcker, de som har en intressant handling är oftast skrivna på ett för lätt sätt, medan de bra skrivna böckerna alltid lyckas handla om 35-åriga bibliotikarier som söker efter kärleken i en liten by. Jag kan liksom inte relatera till det alls. Såklart finns det ju böcker som har både intresant språk och handling, men jag lyckas aldrig stöta på dem i en pocketlåda.
 
 
 
Men, den här gången lyckades jag! Tre stycken fick följa med mig hem. En av dem, flyga drake, har jag redan läst men tänker ge till Elias för att den är så h i m l a bra. I nian läste jag föregångaren till ett ufo gör entré och gillade den. Gillar den här också för den delen, har sträckläst ända sedan jag köpte den. Boken i mitten, en halv gul sol, har jag bara hört lovord om. Har läst en novellsamling av samma författare också och den var bra = en halv gul sol borde också vara bra. Den är nog min nästa bok i läslistan denna sommar, men jag vill veta vad ni läser, bomba mig med era boktips!
 

Tema: doft

 
Om jag ska vara ärlig så hade nästan helt glömt bort månadens fotoprojekt. Det slog mig när jag just hade vaknat och jag måste ha sett rolig ut när jag sprang omkring och samlade blommor rätt så tidigt en helgmorgon. Temat för juni är alltså doft, vilket passar väldigt bra efter juni faktiskt är en av de månader som jag tycker luktar absolut godast! Eller, de flesta sommarmånader luktar väl ganska likadant, men juli har det där lilla extra. Solvarma jordgubbar, varma ljusa sommarnätter och nyklippt gräs.
 
Eftersom de flesta bilderna jag tar är ögonblicksbilder så ville jag med den här bilden träna på att ta en organiserad bild. Jag är totalt värdelös på arrangermang och liknande, men hey, det är svårt att vara bra på saker en aldrig tränar på. Resultatet blev såhäääär över mina förväntningar och jag är nöjd! Klicka på  namnen nedan för att få se de andras bidrag.
 
Linn // Sanna // Elin // Emma