förändringar

 
Är så h.i.m.l.a sugen på att göra något nytt (och aningen radikalt) med mitt hår, till exempel tona det i någon av dessa fyra färger! Jag har aldrig förut färgat eller tonat eller förädrat min hårfärg någonsin på grund av att jag inte vill förstöra min blonda, naturliga hårfärg, men efter att ha surfat runt lite på internätet blev jag inspirerad att göra någonting nytt. Funderar på att tona håret med en svag toning, bara för att testa liksom, och just nu lutar det väldigt mycket åt det grå/lila/rosa hållet! Har ni några tips/ideér/förslag på hur jag ska göra eller vilka produkter jag ska använda så kommentera! Och dessutom, vilken är eran favorit?  :)

paket i brevlådan

 
 
För någon vecka sedan var jag med i en tävling hos Ida [diytime.se] där vinsten var ett helt paket fullt med pysselasaker. Med tanke på bilden ovan så kan ni få gissa vem som, trots vanlig otur, vann detta paket! (Ledtråd: det var jag)
 
 
I paketet fanns typ alltt som behövs för en pysselentusiast inklusive limpistol, GLITTER och min personliga favoritsak: washitape! Blev helt kär i den orangegula med små solblommor (?) och kan inte annat än att hålla med den fina lappen som hon skrev - det här är nog även mina favoitpysselsaker.
 
 
Bildkvalitén blev urkass pga obefintligt ljus, men jag tycker att ni borde kolla in Idas blogg som jag länkade ovan, men du hittar den även om du klickar här!
 

min stad är vacker på kvällen

 
 
 
 
 

klimattal och kavajer

 
 
 
Veckans sista riktiga uppgift är avklarad med bravur: ett klimattal med tillhörande debatt och dresscode. Är så otroligt stolt över hur klok min klass faktiskt är och att jag själv överlevde det hela. Dessutom så ser de väldigt coola ut i kavaj.

när jag flyttar hemifrån

 
Plantera kryddor i teburkar i köket & omge min arbetsyta med böcker och minnen.
 
 
Äga en sån där häftig lampa eller ett sånt där fint golv.
 
 
Skapa en vägg med massor av fina tavlor och prints som man bara kan njuta av.
 
 
Inte äga en endaste likadan tekopp, gå lös med växter och skaffa en katt eller två.
 
 

 
Alla bilder är tagna från boarden "Interior" från min pinterest som ni hittar här
 

 

låt Maria stanna

 
Idag har jag manifesterat för att 3åriga Maria ska få stanna i landet lagom. Himla bra uppslutning av människor på byxtorget för att vara i lilla Piteå.
 
 
GW var där med mig och folk kollade på från sina balkonger.
 
 
Någon form av tvkanal var även där, häftigt!
 
 
Små som stora lyssnade på de duktiga talarna/musikerna som spelade bland annat kents låt sverige.
 
 
Träffade massor av folk & gick sedan och fikade med gw. Det var en bra lördag. Hoppashoppas bara att hon och hennes familj får stanna nu.

DIY: hanging diamonds

 
Jag är en Pinterest-nörd ut i finggertopparna och är inne där i princip varje dag. För ett tag sedan snubblade jag över den här posten som visade hur man med hjälp av sugrör, nylontråd och lite washitape kunde fixa såhär fina hängade geometriska mobiler! Visserligen så använde de limpistol för att få allting att hålla ihop, men jag orkade inte leta fram min och det funkade utmärkt ändå. Pysslet tar inte mer än tio miuter för att få ihop sin första diamant (beror såklart på tidigare erfarenheter, material och vilken form man gör), och därefter går det nästan som på räls. Det krävs ca noll förkunskaper, men blir ändå superfint!

spelar min lind, sjunger min näktergal


Om ni missat dokumentären om Astrid Lindgren som finns på svtflow (avsnitt 1, avsnitt 2 & avsnitt 3)  så tycker jag verkligen att ni borde se den! Väldigt fint filmad, intressant & så har ju Astrid själv en helt underbar röst att lyssna på.

fotoprojekt

Emma // Elin // Linn // Sanna
 
Tillsammans med dessa fyra fina tjejer (klicka på deras namn för att besöka deras blogg) så kommer jag att vara med i ett fotoprojekt! En bild varje månad blir det på ett speciellt tema kommer det att bli, med start den först februari! Har drömt om det här sedan jag började blogga för sisådär fyra år sedan och ÄNTLIGEN så har någon nappat! Overexcited <3

mitt musikår 2014

 
JANUARI//FEBRUARI
Januari kom lite snabbare än vad jag trott och jag lyssnade fortfarande på min decemberlista, det lilla jag faktiskt lyssnade på musik. Hade någon svacka där jag inte hittade några bra låtar, till februari kom och jag hittade Bastille. Så fint band alltså, brukar fortfarande lyssna på dear låtar, speciellt "Flaws", de är så himla mysiga!
I februari så var också musikalen så lyssnade en massa på musikallåtarna, men det räknar jag inte med.
 
 

 
 
 
MARS//APRIL
I mars/april (vet faktiskt inte riktigt när) så kom våren och ljuset och min spellista uppdaterades till det bättre. Hittade min perfekta gladlåt (time to dance) som jag till en början hatade men nu älskade. Några av fjärileffektens låtar hamnade också i spellistan, och my body. Lyssnade mest på glad, peppig musik sådär som man brukar göra när solen skiner.
 
 

 
 
 
MAJ//JUNI
Samma spellista fast lite uppdaterad. Lyssnar inte på så mycket musik på sommaren, och egentligen inte på Sam Smith heller. Den har egentligen mest sentimentalt/personligt värde än vad den har musikaliskt. Two door cinema club hade jag lyssnat lite på innan men inte just den här låten så den fick också vara med. Precis efter det så spelade musikklassen just den låten på sin examenskonsert, de var superduktiga! Någon gång där såg jag även Gatsby och blev helt såld på filmen och lana del reys musik till filmen. Att det är Leonardo DiCaprio som har en av huvudrollerna hade absolut ingenting med saken att göra hehe...
 
 

 
 
 
 JULI//AUGUSTI
Grät lite för att jag missade bråvalla men tog mig i kragen och åkte med vänner till hamnfestivalen i luleå istället för att lyssna på Linnea Henriksson. Så otroligt grym männsika alltså, vilken energi! Sedan kom sommarjobbet i tre veckor och för att hålla mig vid liv så lyssnade jag på stockholm brinner av hurula. Jag överlevede, och dessutom så åkte jag till stockoholm för att hälsa på mina vänner dagen efter min födelsedag! Vi träffas max en gång per år så lite sorgligt var det att behöva åka därifrån. På en av de sista tunnelbaneresorna vi gjorde så kom en tjej in i vagnen, lyssnandes på hela huset alldeles för högt och det blev som våran signaturmelodi.
 
 

 
 
 
SEPTEMBER//OKTOBER
 Skolan började  långa bussresor  mer musik. Snubblade över Lincoln Jessers musik av en slump men det gör ingenting för han var bra. Tycker fortfarande massor av låten tounge tied, men vita bergens klockor hade jag svårt för. Lite hat/älsk kanske, men tillslut så la jag till den ändå. Trodde att vita bergens klockor var någon sorts sagovärld men det visade sig handla om vitabergsparken i stockholm. 
 
 

 
 
 
NOVEMBER//DECEMBER
Det här var alldeles nyss och lite svårt att vara objektiv till då jag fortfarande lyssnar på decemberspellistan.Massa passion pit-låtar hamnade iallafall i listan och till niklas förtjänst även radiohead. Ingen julmusik, tack och lov, det är typ det värsta som finns. Speciellt när de börjas spela i oktober. Annars så är kids en bra låt som jag hört tidigar men inte riktigt fastnat för (kanske på grund av deras hemska skivomslag), men nu fastnade den isallafall.
 
 

 
Så, det där är alltså mina favoritlåtar/låtar jag lyssnat mycket på under 2014. Tack för att du har orkat läsa igenom allt (det gör inget om du bara har scrollat förbi heller, promise) och jag skulle väldigt gärna vilja veta om det här är någotning som ni känner är intressant att läsa! Är inte helt säker på att alla månader är korrekta, men de borde de vara på ett ungefär. Nu är min fråga till er: vilken favoritlåt har ni haft under det gångna året?

stjärnskådare

 
Tidigt söndag morgon klev dessa tre och jag upp, trötta men ganska glada. Just den här morgonen så skulle det regna meteorer, och en sån sak undgår inte oss stjärnskådare. Vi klädde på oss ordentligt, jag tror nästan att vi snittade 5 lager av kläder var, och packade ned en massa filtar och liggunderlag. När vi klev ut genom dörren insåg vi att 1. det var väldigt molnigt och 2. det var helt omöjligt att se kometer eftersom vi inte ens såg stjärnorna. Trots det så gick vi ut till en äng, la oss ned i någon timme och skrattade åt våran otur och dumhet. Det blev en fin morgon ändå.

hannastronaut.vsco.co

 
Om ni inte redan har laddat ned appen VSCOcam så rekommenderar jag att nu gör det typ nu. Den är fantastiskt enkel att redigera sina mobilbilder med, och den finns både ttill iPhone och Android. Dessutom så gå det att skapa sin egna "väggar", eller vad man nu ska kalla det, och följa varandra. Min sida hittar ni om ni klickar här!

hemmagjord pasta

 
Min lillasyster är halvt matlagningstokig och äger i princip halva vårat kök med alla sina matprylar. I julklapp så fick hon en pastamaskin som idag testades för andra gången. Trodde faktiskt att det var mycket svårare än det egentligen var, eller så är Elin bara pro i köket. Pastan blev i varje fall väldigt god, och serverades med älgfärs/mozarellasås (ett av hennes hittepå) som kan ha varit det godaste jag någonsin smakat!