sånt jag inte gör

 
Jag använder inte smink till vardags. Jag hatar varken måndagar eller skolmat. Jag dricker inte alkohol. Jag bäddar inte sängen på morgonen. Jag särskriver inte. Jag har inte mjölk eller socker i mitt te. Jag twittrar inte. Jag solar inte på sommaren (eller på vintern för den delen). Jag tittar inte på tv och jag gratulerar inte inte folk på facebook. Jag pluggar inte hemma. Jag gillar inte vintern. Jag tränar inte (vilket jag borde börja med snarast). Jag svarar inte när nummer jag inte känner igen ringer.

materiell kärlek

 
Jag tror att detta kan vara det absolut vackraste plagget jag har i min garderob just nu: en klänning med solrosor! Den ramlade ner i brevlådan häromdagen och jag kan inte sluta ha på mig den. Kan det ens bli vackrare än såhär?  (ser ni hur fab mitt hår är trots att jag är sjuk förresten?!?!)

Idag trodde jag att jag skulle vara frisk och vara på skolan men icket - jag vaknade av näsblod och feber. Inte bra. Har redan missat alldeles för mycket, både skolarbete och andra viktiga saker. Ikväll var det tänkt att jag skulle ta tag i det här med körkortet och gå handledarkursen fast det blev ju inte. Istället så tänker jag fortsätta beta av top 50-filmer och äta någonting. Har förövrigt bara 33 stycken filmer kvar, heja mig! hoppas ni får en fin kväll kram :)

feber och annat

 
Det absolut värsta med att vara sjuk, förutom att må illa, måste ju ändå vara att det är så himla tråkigt. För första gången på väldigt länge så har jag gått och dragit på mig både förkylning och feber. Sov bort halva dagen igår, hade ont i huvudet och termometern visade på ett antal grader över det normala. Idag så mår jag mycket bättre, men orkar ändå inte annat än att kolla på filmer och dricka vatten. I och för sig är inte det hela världen, eftersom jag har som nyårslöfte att se de 50 filmer som ligger högst upp på imdb. Om ni har någon anna bra film som inte är uppskriven där får ni gärna tipsa! Kram.

DIY: mobilskal

 
Jag har alltid tyckt att min mobil är himla tråkig. En enkel och hållbar lösning på det skulle ju såklart vara att köpa ett skal till den, men eftersom det inte är den senaste iPhone-modellen eller ens en särskilt vanlig modell jag har så finns det få skal att hitta. Dessutom är skalen ofta ganska fula, och inte billiga heller. Min lösning: gå lös med washi-tape! Hehe, finns nog inget som är lika praktiskt och enkelt som washitape när det gäller att pyssla vilket är bra om man som jag är väldigt lat. Hade först tänkt tejpa hela baksidan, men tyckte att det räckte med mittendelen (sa jag att jag var lat?).
De svartvitprickiga taperna fick jag i födelsedagspresent och den gula kommer från pysselpaketet jag fick hem här om veckan! Hade jag varit med i sveriges mästerkock hade jag kanske sagt att färgerna gifter sig med varandra, men det låter så töntigt så jag säger bara att de passar väldigt bra ihop. Speciellt fin tycker jag den gula är, blir så glad varje gång jag plockar upp mobilen nu!

februarifavoriter

Älskarälskarälskar somebody to love me och kan inte sluta lyssna på den (tack Niklas för tipset).
De andra två låtarna svänger även fint och vill du se hela min spotifylista för februari månad kan du klicka här!

frukost

 
Godmorgon! Imorse vaknade jag med mensvärk från hell men somnade om istället för att kliva upp där vid niotiden. Inga tabletter eller värmekuddar i världen brukar fungera för mig när det gör ont, det är bara att sova. Hemskt opraktiskt om jag är i skolan eller någon annans stans där tillgången till sängar är begränsad, men det går att leva med.
För övrigt, detta är den första internetvänliga frukosten jag ätit på månader (trots att den inte ens är färgmatchad?): te, macka med banan och jordnötssmör samt hallonsmoothie! Boken till vänster är en receptbok och eftersom mina kära vänner Julia, Elsa, Elin och Linnea kommer på besök för att baka och äta bullar senare idag passade jag på att multitaska under frukosten och leta fram ett bullrecept. Det var säkert hundra år sedan jag åt nybakta bullar (liten överdrift kanske) och mums vad gott det kommer bli.

en helt vanlig lördag

 
Imorse vaknade jag såhär. Håret är craycray men vad gör det när solen skiner och min spegel är finast i världen? Tycker att det är himla skönt att vakna tidigt på lördagar och känna att man faktiskt har hela helgen framför sig, istället för att sova bort de absolut ljusaste och bästa fototimmarna (hehe nördigt).
 
 
Just nu så är halva mitt fönster täckt av snö dock så det är inte så mycket till utsikt, men det är fint ändå. Angående blomman i fönstet så vet jag inte riktigt om jag vill ha kvar den där. Fick ett ryck för några dagar sen att det borde finnas lite grönt i mitt rum men börjar ångra mig nu då denna blomma är expert på att skräpa. Förresten, visst inte har jag visat mitt senaste projekt, H:et i fönstret?
 
 
 
Tror inte det, så ni får se det nu! Det består av frigolit, träbitar till kanterna och en himla massa plastblommor. Tog ca en kväll att göra och inspirationen till den hittade jag här. Vet inte heller riktigt vad jag tycker om denna men den skräpar inte i närheten så mycket som den riktiga blomman, så den får nog stanna i fönstret. Lite charmig är den ändå.

 
 
Resten av dagen hade jag tänkt spendera med att kolla igenom/klippa sönder de kataloger vi fick på utbildnings- och rekryteringsmässan i tisdags. Älskar mässor pgs allt godis och alla kataloger man får! Har dessutom en himla massa påsar som katalogerna låg i, någon som vet vad man kan göra med alla dem?
Kanske åker jag även på loppis med mamma  (hoppas), och ikväll hade jag tänkt fara till Tom för att umgås med vänner och kolla mello.
Mer intressant än såhär blir mitt liv inte, hoppas ni har en fin alla ❤-ans dag!

torsdag den femte

 
Rätt mycket snö ute just nu och en och annan ren också. För första gången på väldigt länge så skymtade faktiskt solen fram och gjorde morgonbussturen till ett rent nöje. Eller, nästan iallafall, det är fotfarande rätt kallt och busssarna är fortfarande rätt sena. Renen lyckades jag fånga på bild under bussresanoch var löjligt glad över det resten av dagen.
Idag har jag inte gjort annat än att vara på skolan och orkestern, och nu hade jag tänkt göra i ordning oboy och en korvmacka till kvällsfika. Känns fortfarande ovant att säga oboy eftersom det är något av en raritet i min familj. Jag tror att vi nästan aldrig komma ihåg att vi haft oboy hemma och nu känner jag mig väldigt vilsen - är det två eller tre skedar pulver man ska ta? 
Kanske så kollar jag även lite på Sherlcok om jag orkar, har inte sett ett enda avsnitt men det varkar himla bra. Hoppas att ni får en trevlig torsdagskväll!

tio nio åtta

 
 
10 saker jag gillar

Nattpromenader
Att skratta
Tomtebloss
Gamla fotografier
Katterna
Att skriva men bara när det blir bra
Flyga flygplan, helst ensam
Late night conversations
Shoppa second hand
Min lillasyster
 
 
 
 
9 filmer
 
Pride
Interstellar
Little miss sunshine
Mean Girls
V for Vendetta
Gravity
The Great Gatsby
The pianist
2001 - a space oddyssey
 
 
 
 
8 låtar
 
Fast car - Tracy Chapman
Shoreline - BD
Always like this - Bombay Bicycle Club
Himlen - Ratata
Miss Jackson ft. Lolo - Panic! at the disco
Untold - Lincoln Jesser
Tongue tied - Grouplove
Flourescent adolescent - Artic Monkeys
 

 
 
 
7 böcker
 
We were liars - E. Lockhart
Dash och Lilys utmaningsbok - Rachel Cohn, David Levithan
Flyga drake - Khaled Hosseini
Lex bok - Sara Kadefors
Anne Franks dagbok
Livet efter dig - Jojo Moyes
Jag bara tvingar mig lite - Maja-Stina Fransson
 
 
 
 
6 bloggar
 
Fatmas
Wilderness
 
 
 
 
5 fina platser
 
I mitt egna rum under sänghimlen brevid radion
På morgonbussen med musik i öronen
Skogen
Varsomhelst med mina vänner
Längst fram på en konsert med bas som dunkar i hjärtat
 
 
 
 
 
4 resmål
 
Indien
Island
Marocko (en gång till)
USA
 
 
 
3 serier
 
Orange is the new black
Breaking bad
New girl
 
 
 
2 rädslor
 
Lastbilar och andra stora fordon som kan köra över en
Mörka skogar
 
 
 
1 favorit
 
Stockholm <3

Tema färg

 
Äntligen är det den första februari och jag får visa mitt bidrag till fotoprojektet som jag och några andra fina tjejer har skapat! Månadens tema är alltså färg (inte så svårt att lista ut kanske) och min tolkning ser ni här ovan. Cred till gw för idén (åtminstone lite).
Jag har allmänt dåliga erfarenheter av att fota vatten från den tiden då jag inte förstod hur kameran fungerade och bilderna blev fel, men nu några år senare var det inte alls så svårt! Det enda du behöver göra är att ställa upp kameran på ett stativ framför en genomskinlig behållare met vatten, se till så att bakgrunden är vit och trycka på avtryckaren. :) Vill du se hur de andra har tolkat temat kan du klicka här nedan på deras namn.
 

Emma // Sanna // Linn // Elin