årskrönika: första delen

 
 
JANUARI.
 
Jag pysslade ihop hängande diamanter till mitt rätt så tomma rum, lagade pasta och potesterade mot utvisningen av den då tvååriga Maria. Drömde om att inreda ett eget hem, höll ett klimattal och fick paket av Ida!
 
 
 
 
 
 
FEBRUARI.
 
En ovanligt bloggig period. Åt vackra frukostar och banan på jordnössmörsmackor. Fyndade en ny klänning, dekorerade mobilskal och skrev listor.
 
 
 
 
MARS.
 
Jag bytte ut diamanterna mot papperstranor och hängde bilder i snören på min vägg. Såg mycket film och lyssnade på ratata om & om & om igen. Åkte långfärdsskridskor, färgade hår. Gick på många konserter också, både smaskgenrepet och en funkigare med Paulo Mendonca. Himla fin månad alltså.
 
 
 
 
APRIL.
 
 
Det blev dags för att planera lökar och jag gjorde en stockholmsresa för att träffa mina kära vänner. Upptäckte att jag har stjärnbildsformade födelsemärken, skidrade i Gällivare och gick på skoläventyr med Johanna.Det regnade och jag visade hur en vanlig helg kunde se ut. Förstår inte var all tid till bloggen kom ifrån??
 
 
 
 
MAJ.
 
 
Snurrade runt i Långnäs med Elias och letade skatter, ritade. Blev faktiskt riktigt nöjd med den där postern men har inte riktigt hittat något bra stället att ha den på än. Hoppade i regnapölar, åt nudlar på en fotbollsplan och kollade eurovision med de här tjejerna + one piece + tacos. Det här året är vi på plats i globen i stockoholm istället, pepp!
 
 
 
 
JUNI.
 
Ännu en händelserik månad. Gick på loppis fotbollscup och baaalen, lagade spontanpasta med jele och hänge vid Elias pool. Visade hur jag gjorde min bullet journal, fast det har ändrats rätt mycket, och visade hur man ska torka blommor som det roffset jag var *host*. Han med att bli skribent både på stadens tidning och Designa din blogg! Meget produktivt.
 
 
 

en porslinhistoria

Jag älskar porslin. Koppar muggar fat, alltihop. Speciellt från den senare halvan av nittonhundratalet, och gärna i grönt eller brunt och med vackra mönster (inte ett måste). Det råkar min familj veta om och i årets paket fanns en massa vacker keramik.
 
 
Först ut: glöggkoppar. Supersmå och supergulliga. Jag och Elin fick fyra stycken var så nästa jul får vi slå ihop och ha glöggparty.
 
 
Mamma hittade ett par fat second hand som jag stått och suktat efter men inte köpt (de stora i vänster nedre hörn). Hennes vän hade koppar med fat i samma serie och var så snäll och gav bort dem. Tusen tack!
 
 
Sedn visade det sig att mormor hade ytterligare tre koppar med fat så nu har jag nästan en hel liten servis!
 
 
Och sist men inte minst: en bersåkopp med tillhörande fat. Porslin <3<3<3

en söndagsfrukost och tre tips

 
En söndag för någon vecka sedan sov jag och Elias länge, länge innan vi tillsut tog oss upp för att göra frukost. Sedan pysslade jag med mitt (dvs poddklippning) och han med sitt. Söndagar är trevliga på det sättet, det är en dag att ta igen allt som inte hunnits med tidigare i veckan, en dag för att städa och planera. Idag är det också söndag, och även om vi inte äter en sån här god frukost, är det en bra dag. Lucia för sjuttsingen och tredje advent! Snart snart är det jul! Dagen till ära har jag tre tips till er från mig att lyssna till i decembermörkret.
 
 
1. Myspodden. Från och med förra veckan sänds myspodden även på PiteFM (92,8 för er pitebor, annars finns det på nätet också!). Veckans podd handlar om allt från julkalendern till körkort, konserter och tånaglar.
 
2. A soft murmur. Bästa pluggknepet alltså! Lika mycket som jag hatar att ha heltyst när jag pluggar, avskyr jag att lyssna på musik. Lösningen? Att sätta på rain, coffee shop och thunder på a soft murmur.
 
3. Elsas "åka buss och nästan sova"-lista  som egentligen inte alls heter så utan bara "japp" kort och gott. Lyssnar på den för att den passar så bra på bussen när jag precis håller på att somna, eller på kvällen när jag inte gör något särskilt. Lagom lugn, lagom fartig. Go Elsa!
 

musikåret 2015

Hej på er! Som den totala statistiknörd jag faktiskt så fullkomligt ÄLSKAR jag Sportifys musikårskrönikefunktion som de släpper i slutet av varje år! Tycker det är så spännande att se vad jag faktiskt lyssnade på och så, även om resultatet kan blir lite knasigt ibland pga delar konto med min lillasyster. I alla fall tänkte jag dela med mig av lite från min lista över musiken 2015, varse!
 
 
Vi börjar med artist och föga förvånande så är det Håkan med 109 lyssningar. Tror att det var samma sak förra året och gissar på att nästa år kommer blir ganska likadant i och med håkankonsert. Snacka om att vara insnöad haha.
 
 
Kommer ihåg att jag lyssnade massor på den här låten i februari mars, om och om igen. Den passade bra då jag var rätt så deppig just då. Så fort jag började må bättre slutade jag lyssna på den och u känner jag mest en slags hatkärlek.
 
 
 
Mina mest spela genrer talar sitt klara språk haha, mest bara indie pop och svenskt. Precis vad jag gillar.
 
 
Känns helt absurt att jag hunnit lyssna på 842 olika artister under året??? Hur har jag hunnit med det???
 
 
Och så årstidssummeringen med start vintern. Mycket långsam och ledsam musik (och lite uptown funk).
 
 
Jag och Elias blev tillsammans och jag lyssnade massor på polaroid. Håkan dök upp lagomt till valborg skulle jag tro och Dolly Parton står syster helt och hållet för.
 
 
Håkan levde kvar och Elin lyssnade på Linnea. Hoffmaestro ligger nog där pga uppeppning för deras konsert.
 
 
Håkan håkan håkan (har ni tröttnat ännu?) och lite efterföljder av sommaren. Tror att Elin lyssnade mycket mer på musik än vad jag gjorde, därav stiftelsen och hoffmaestro. Hur ser erat år ut?