Singin' in the Rain

 
Idag har jag åstakommit absolut nada, om man inte räknar med dessa bilder som jag och Elin var ute och fotade idag. Jag hade ställt in ett alldeles för högt ISO-tal, så de flesta bilderna blev jättegryninga. Bakläxa Hanna, sånt får ju inte hända! Eftersom det regnar så har varken jag eller Elin lust att gå ut igen och ta nya, så resten av dagen kommer jag att ägna till att rädda de bilder som går/dricka te och spela.
Igårkväll var jag och mina vänner ute och paddlade kanot/hängde på bastuflotten. Otroligt mysigt, som vanligt, och bättre äventyr än den kanotpaddling vi gjorde är nog svår att hitta den lilla by jag bor i. Först hade vi planerat att sova över där, men vi sparar det till senare i sommar. Tur det, med tanke på dagens regn.
Imorse vaknade jag av en absurd mensvärk, så jag bestämde mig för att somna om igen. Det var ungefär halv nio, och nästa gång jag öppnade ögonen så var klockan 1! Vad hände liksom, jag har nog aldrig sovit längre än till tolv? Det var väldigt skönt iallafal, och säkert behövligt eftersom jag somnade väldigt sent igår.
 
Hoppas iallafall att ni har en bra dag, kram!

sådär lite allmänt

 
Igår. Jag och dessa underbara tog kanoterna till bastuflotten med en massa gott i väskorna. Lite separationsångest har vi nog, eftersom vi inte har hittat på såhär mycket tillsammans någon gång förut Mysigt var det iallafll och vi planerar att göra om det redan på torsdag.
 
 
 
Idag. Min bilduppgift blev klar precis lagom till betygssättningen som är imorgon. Reslutatet? Njaa.. jag vet inte. Lite oklar är den, men jag ärr nöjd ändå. Det var i princip min sista skoluppgift, skönt!
 
 
Torsdag. Jag hittade denna guldklimp i staden när jag var påväg till flöjten. Hur bra/fint/rätt?! Himla fint att f! kom med i parlamentet, men bu för sd. Och alla andra rasistiska/nazistiska pertier. Usch, sådant gör mig nästan mörkrädd, och att det finns människor som röstar på dem!
På tal om flöjt så söker jag förresten till f-linjen imorgon. Heja mig.
 
 
Alla veckans dagar. Min numera standardfrukost. Ett tag så hade jag en period då jag hade svårt att äta på morgonen (lite sitter ännu kvar), men nu har jag hittat mig ultimata frukost! Eftersom jag är så himla lat på morgonen så blir det yoghurt, hundmatsflingor (obsobs inte riktig hundmat. herregud) och kanel.

frihet och en bokstavsklocka

Min fina H(anna)-klocka, nyinköpt!
 

Otrolig vad dagarna går fort nuförtiden!
Endast 21 dagar kvar till examen, om man inte räknar med lov- och helgdagar. Och himlar vad jag längtar. Jag vill bara bli fri; inga lektioner att sitta av, inga sista minuten-uppsatser, ingen betygsångest och inga mer långa skoldagar i en alldeles för kall/alldeles för varm skola. Jag vill bara bort från skolan och aldrig mer komma tillbaka.
När jag ser tillbak på mina tre år i högstadiet så är de faktiskt inte så hemska som jag får det att låta. Visst, jag ångrar massa saker jag gjorde i sjuan och åttan, men vem gör inte? Jag har mina bästa vänner där, samlade på ett och samma ställe, och lärarna är helt okej. Men jag vill ändå bort. För jag vill börja om.
De flesta människor jag möter en vanlig dag har känt mig sedan långt tillbaka, om inte så visste de vem jag var, eller åtminstone så trodde de att de visste. Jag vill bara inte vara så längre. Jag vill vara stark och modig, en  sådan som inte bryr sig. Vem vill inte. Såklart vill jag behålla mina kompisar, inte tal om annat, för jag vet att de accepterar mig. Men de andra, njaa...
Om 21 dagar. Ynka tjugoen dagar, då är jag fri.
 

abandoned

 
Jag har hur länge som helst letat efter en övergiven plats. Det är någonting med sådana ställen som fascinerar mig. Och skämmer. Jag blir hur lätt som helst paranoid och tänker att ett spöke ska hoppa fram och framföra sina hälsningar. Haha.Det är iallafall coolt att tänka att stället en gång har används tll något, folk har tänkt på det stället och spenderat tid där.
Helst hade jag såklart velat hitta något stort och maffigt läskigt såklart, men nu blev det den gamla skjutbanan inte så långt fån där jag bor! Att jag aldrig tänkt på det, särskilt som jag har cyklat förbi där flera hundra gånger...

nydesignat

 
Denna designen är gjord åt Emma (klicka på bilden för att besöka hennes blogg). Supergullig tjej som kan det här med att fotografera! Känner du också för en ny design så bör du istället klicka här (eller här) så kommer du till min hemsida. Såklart så gör jag den gratis!

onsdagsbestyr

 
varit med mina fina vänner (ovan) | skrattat så jag fått ont i magen | handlat pizzaingredienser och gjort pizza | tagit tag i mitt liv aka. skrivit klart två uppsatser och städat fram golvet | fått veta att jag ska döma mig första fotbollsmatch på söndag | dansat lite just dance | hunnit klart med hängslena jag jobbat med på slöjden | tagit helknäppa bilder och några seriösa | skrattat ännu mer

jag längtar

Det finns ju en massa himla bra saker att längta till nu på våren. Typ som att det ska bli varmt på dagarna och kvällarna så att en ska kunna gå runt i kjol och klänning mest hela tiden, eller att kunna gå ut och plocka solvarma bär i trädgården. Här är lite andra saker jag längtar till:
 
SMASK. Om tio dagar prick så kommer jag, min familj och Edwin att befinna oss på riks-smask i piteå. Megatagg! Extra roligt är det ju förstås att min tg-ledare medverkar, med den bästa låten dessutom! Taack SJ, för din tiiidtabelll...
 
 
Hampus och Ronas. Förhoppningsvis så kommer mina fina stockholmsvänner att komma upp hit under kristi himmelsfärdsledigheterna. Sist jag träffade dem var för över ett år sedan, under sportlovet, och jag saknar dem mucho!
 
 
Skolavslutning/sommarlov. Ja, jag kommer sakna min klass och, ja, jag vill inte lämna dem. Känns ganska sorgligt att det bara är några veckor kvar med dessa personer, men också skönt. Trots allt så är det ju sommarlov efteråt, och jag ska bada, äta glass, vara ed vänner och även hinna sommarjobba! Dessutom så är jag hypertagg på att börja gymnasiet eftersom 1) jag känner att jag valt rätt inriktning 2) jag kommer ha en toppenklass och 3) jag kommer få jobba med det jag älskar under skoltid.

second hand

 
Dessa fyra otroliga materiella ting åkte hem med mig efter jag hade besökt stadens första loppis. Tre väskor och en tjock, mysig, stor stickad tröja. De två översta väskorna kostade 10 respektive 5 kronor och jag tänker använda dem som dataväska till hösten. Den längst fram är mig favorit, men tyvärr lite liten så det kanske inte rymms någon dator där... Iallfall så rymmer den papper, så jag kan ju alltid använda den som vanlig väska. Väskan bakom den (fortfarande översta bilden) är mycket större och rymmer lätte en dator, men är inte lika fin.
Den röda väskan kommer faktiskt inte från loppisen utan från kupan, och för den fick jag betala ynka trettio kronor. Faktiskt så ver det lite av en slump att jag hittade den, men attans vad glad jag är! Den är lite för liten för att vara resväska, och alldeles för stor för handväska, men passar perfekt när jag inte ska så långt bort eller stanna överdrivet länge. En nice vinröd färg har den också.
Sist, men absolut inte minst. Tröjan. Den behöver visserligen sys in lite här och var, men vad gör det? Mönstret är fantastiskt fint, och varm är den också. Kanske inte så bra nu när det börjar bli sommar, men det kommer ju fler kalla dagar. Huvva.
 

tvårätters

 
Häromdagen så lagade min fina lillasyster mat åt hela familjen. Ingen korvochmakaroner-mat, utan riktig mat, snygg mat, med snitsigt upplägg. Vegetariskt var det också!
Förrätten, de två översta bilderna, var (enligt kocken herself) halstrade pilgrimsmusslor med rostat bröd och en fräsch tomatsalsa och mycket gott! Trodde inte att jag gillade pilgrimsmusslor alls eftersom jag inte gillar andra skaldjur såvärst, men den var helt ätbar.
Varmrätten som inte var så jättevarm, vårrulle med halloumi och cashewnötter samt en hemmagjord chilisås, var också väldigt god. Speciellt med såsen, och cashewnötterna i. Mumma. Hon är allt duktig hon, min lillasyster. ♥
 

1a maj

 
Första maj. Arbetarrörelsens internationella högtidsdag. En dag för människor att säga till, säga ifrån och visa sin ståndpunkt. Idag var första gången som jag befann mig i staden för att manifesterna på den första maj. Jag var långt ifrån ensam om att vara där, och trots det ruggiga vädret låg det nästan en magisk stämmning i luften. Anledningen till den stora folksamlingen var inget parti eller organisation - utan en tvåårig flicka och hennes familj. Flickan heter Maria Gevokiyan och HÄR kan ni läsa mer om henne. Med tanke på hennes omständigheter är det helt sjukt att hon ska utvisas. Herregud. Såna här saker får en verkligen att undra var världen är påväg och varför det är så viktigt att bry sig. Säga till, säga nej. Eller bara vara där och visa sitt stöd. Eller skriva på den HÄR listan. Tack.