cravings


Spring Wanties
 
 Något sådant här skule jag inte tveka att fylla upp min garderob med - inte alls. Speciellt inte den bruna väskan, kjolen och de blåa vans:en. Nejnej.

Spanien dag 2&3 - La playa och landet

 
Varning! Alla bilder i detta inlägg är tagen med en mobilkamera pga jag orkade aldrig ta fram den andra kameran.
 
 
 
Trots att det var lördag så steg vi upp tidigt för att, tillsammans med några andra svenskar och spanjorer, åka till stranden. Bilresan tog kanske två timmar, men det var det värt! Solen sken och på standen spelade vi fotboll i sanden och badade. Sånt som man brukar göra på en strand helt enkelt.
 
 
 
Vi gick promenad och lunchade. Sedan gick vi ännu mer, den här gången till en utkiksplats. Där satt vi ett tag (min värdspanjor är han i supermankepsen, Andrés), för att sedan rulla hem igen.
 
 
 
Tredje dagen är den dag jag har absolut minst bilder ifrån. Det är dessa två, och några få till. Iallafall så åkte vi, samma gäng som dagen innan, till min spanjors stuga på landet. Den här gången var det en ganska kort bilresa, och när vi kom fram blev vi vänligt mottagna av Andrés mormor och morfar. Just den här dagen var det otroligt varmt utomhus, och alla höll på att svettas ihjäl. Alla svenskar iallafall, spanjorerna hade fortfarande långbyxor och tyckte att det ännu bara var vår, fasten det säkerligen var uppemot trettio grader. Den dagen så spelade vi fotboll och gick på lite mer promenad, för att se på tjurar. Tyvärr så var det inga där, men det var kul ändå.
På kvällen så möttes nästan alla spanjorer+svenskar hemma hos någon för att dansa, äta hamburgare och prata. Också väldigt kul. Haha.

tisdagsbestyr

 

Imorse vaknade jag av att solen sken in genom fönstret. Är inte det jordens härligaste känsla och bästa tecknet på att det snart är varmt igen?! Jag gick upp och fixade en riktig te- och sconesfrukost som slutade (som vanligt) med att jag blev så mätt att jag nästan rullade, men ändå så blev hälften inte uppätet. Jag packde upp den sista spanienpackningen och fick sedan sällskap av min katt som, om man tittar noggrant, är modell för märket puma. Haha.
 
Annars då? Jag plockade fram cykeln igår, himmel vad jag har saknat den! Det var så fint väder idag så jag passade på att cykla en liten runda. Mycket trevligt må jag säga, snart kan jag ta fram moppen också!
Snart så ska jag till Tova för att kolla på film med vänner, och som vanligt så blir det nog askul. Kram.
 

Spanien dag 1 - Sevilla

Den senaste veckan har jag ju som sagt befunnit mig i Spanien på språkresa med skolan. Helt klart (cheesy-varning) en av de bästa upplevelserna i mitt liv. Jag har lärt känna så många nya människor, både svenskar och spanjorer, som jag säkerligen kommer umgås med fler gånger! Här kommer iallafall en liten snabbresumé om vad vi pysslade med den första dagen i det ljuva kandet spanien:

 
Efter ca 14 timmars resande kom vi äntligen fram till lilla Carmona i södra delen av landet.Vi fick träffa våra värdfamiljer och sova någon timme innan det var dags att gå upp igen för att åka på stadsbesök i Sevilla. En himla massa promenerande blev det, men ser det inte sjukt härligt ut? Palmer överallt och 25 grader varmt! Bilden till höger föreställer Plaza de España, ett torg/museum med bilder från alla spaniensprovinser, som vi besökte på morgonen.
 
 
 
Halva spanjorgruppen följde även med, förutom svenskarna, och vi passade på att ta gruppbilder med dem framför torget. Dessutom så kollade vi lite på souvenirer och bara njöt av solen.
 
 
 
Nästa stopp var ett palats, El Real Alcázar de Sevilla, som hade en cool trädgårdslabyrinth (bild 1) och många fina rum. Det var planerat att vi skulle stanna där i några timmar och trots att det var intressant så höll vi svenskar på att avlida av 1. matbrist 2. sömnbrist och 3. trisstess. Bilden i mitten är inte alcázaren utan vårat nästa besöksmål, Catedral de Sevilla.
 
 
Efter alcázaren så fick vi fritid att göra vad vi ville och i satte oss för att glufsa i oss de mackor och snacks vi fått från värdfamiljen. Sista besöket innan vi åkte till baka till Carmona var då Catedral de Santa María de la Sede de Sevilla. Det är en sjukt maffig katedral med ett hög torn man fick gå upp i, och såklart gjorde jag det. Alldeles försent insåg jag dock att jag nog är höjdrädd, men då var det ovärt att vända om. Utsikten var iallafall fantastisk och jag ångrar ingenting ;)
 
 

¡a españa!

Jajamän, jag ska till Spanien! Dock inte som sol- och badturist utan språkresestudent. Det är lite oroande faktiskt, jag som inte kan prata ett dugg spanska (känns det som) ska bo med en spansk student och hans famlij en hel vecka. Woah. Jag fattar det knappt själv, trots att det bara är några ynka timmar kvar tills planet lyfter. Just nu är jag lite speedad och så, kanske borde jag inte sitta här och skriva utan gå och lägga mig istället.